Rhen & Mosel

Här tävlar riddarborgar, korsvirkesbyar och prunkande vinodlingar där ortsnamnen känns igen från en bättre vinlista om din gunst. Vi bor mitt i den lilla romantiska medeltidsstaden Rüdesheim – mer centralt kan du inte bo.

Dag 1: Hemorten - Hannover
Vi åker över de Danska öarna och färjar över till Puttgarden. När Hamburg passerats är vi snart framme i Hannover där middagen står dukad.

Dag 2: Hannover - Rüdesheim
Efter frukost fortsätter vi genom Hessen med kurs på Rüdesheim vid kanten av floden Rhen dit vi kommer på tidig eftermiddag. Ta gärna en promenad i staden innan aftonens middag serveras.

Dag 3 – 4: Rhen - Mosel
Vi går ombord på flodbåten som under ett par sköna timmar på Rhen tar oss till den berömda klippan Loreley Här satt enligt legenden den sköna jungfrun och sjöng så vackert att flodfararna förliste. Givetvis gör vi besök på toppen med dess hänförande utsikt.
Vi visar dig det vackra landskapet i Rhen och Moseldalen på småvägar längs vindlande dalgångar. Här träffar du på berömda vinorter och vackra idyller för här kretsar det mesta kring druvan och vinstugorna ligger tätt. Vi besöker vingårdar och smakar av vad som produceras. Du kommer också att få tid på egen hand, något som uppskattats mycket av tidigare resenärer då staden har så mycket att erbjuda av olika slag att du definitivt inte kommer att bli sysslolös.

Dag 5: Rüdesheim – Hannover
Efter frukost lämnar vi Rüdesheim och styr efter ett par trevliga stopp norrut för middag och övernattning.

Dag 6: Åter till hemorten
Lite skafferishopping blir det innan vi närmar oss överfarten till Danmark. Med trevliga minnen och fina upplevelser i bagaget är vi åter på hemorten.

Välj resa!

RESFAKTA 6-dag
Avresa  24/8
Pris 5.295:-
Resväg Skövde, Mullsjö, Jkp, Helsingborg
Hotell Central
Läge Rüdeheim City
Valuta Euro
BRA ATT VETA -
SÄRSKILDA RESEVILLKOR !

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* Färje och vägavgifter
* 5 övernattning
* 5 frukost
* 5 middag
* Vinprovning
* Flodbåt på Rhen
* Reseledare