Rovinj - Utflykter, vin och kultur (flyg-buss)

I Kroatien möts du av kristallklart vatten, massor av historia, underbar mat, goda viner och ett gästvänligt folk i små städer och byar. Kroatien är rent och fräscht, ett underbart turistland där just Istrien dit vi ska inte för inte kallas det nya Toscana.

Dag 1-5
Vårt eget privatchartrade flyg vänta på Landvetter för direktflyg till Ljubljana vid lunchtid. Vår buss möter för transfer till Rovinj och vårt handplockade 4-stj hotell på privata ön - Red Island. Här finns allt för den som vill sola, bada, njuta och koppla av. Bl.a. stor spa avdelning med duktig personal. Alla våra rum har balkong. Dessutom ingår måltidsdrycker under middagarna på ön.
Rovinj är en medeltidsstad där stadskärnan, högt belägen på en udde i havet har bevarat sin charm med smala gränder och torg längs hamnpromenaden. Slå du dig ner och njuta av en perfekt espresso och utsikt över fiskebåtar, glänsande yachter och glittrande vågor. Vi besöker närbelägna Pula som bjuder på välbevarade romerska tempel och en fantastisk romersk arena, en fläkt av habsburgsk sekelskiftesflärd, italienskt kaféliv och modern kroatisk storstad.
Det blir en intressant utflyktsdag med besök på trevlig vingård och vi lär oss bl.a. om de speciella druvsorter som bara odlas här på Istrien. Lunch med smakprov på vad huset erbjuder av bröd, vin, olja, oliver, charkuterier, tryffelost. Vi ser, provar och lär oss. Du möter pigga tryffelhundar i full aktion och får komma till HUM - världens minsta stad. Ett fungerande unikum.
Småbussar tar oss upp till den medeltida bergsstaden Motovun. Tack vare positionen på en bergstopp bjuds en magnifik utsikt över stora delar av Istrien. Fästningen byggd på 1200 talet framträder tydligt och därför var denna stad och position viktig för de olika härskarna. De 500 invånare lever främst på turismen samt vin och tryffel som de hittar i skogen på bergssluttningarna. Världens största vita tryffel hittades här.

Dag 6-8
Under förmiddagen styr vi norrut genom Slovenien och det Österrikiska alplandskapet till vårt typiska Bayerska boende. Efter en natt i Hannover ges möjlighet till gränsshopping innan vi anländer hemorten efter fina dagar vid Adriatiska havet.

Välj resa!

RESFAKTA 8-dag
Avresa  21/9
Pris 9.450:-
Valuta HRK (Kuna), Euro
Hotell Istra
Kat FFFF+
BRA ATT VETA -
SÄRSKILDA RESEVILLKOR !

Allt detta ingår i priset:
* Buss utresa
* Flyg-privatchartrat
* 7 Övernattning
* 7 Frukost
* 1 Lättlunch
* 7 Middag
* Måltidsdryck se text
* Utflyktsdag & provningar
* Utflykt till Pula
* Båttransfer Red Island
* Färja & vägskatter
* Lokalguide
* Reseledare