Mäktiga Lysefjorden och intressanta Stavanger

Sydvästra Norge med ”oljehuvudstaden” Stavanger och den mäktiga Lysefjorden. Resan går via oslagbart vackra vyer, vita trähus och såklart på mäktiga Lysefjordens blå vatten.

Dag 1. Hemorten–Kristiansand
Vi lämnar våra hemtrakter för avresa mot Strömstad. Här väntar färja över Oslofjorden till Sandefjord. Under resans gång (ca 2,5 timme) hinner vi äta lunch i kafeterian eller handla taxfree i butiken ombord. Från Sandefjord reser vi vidare söderut längs den vackra norska skärgårdskusten till Kristiansand där vi stannar för natten.

Dag 2. Kristiansand–Stavanger
Efter frukost åker vi nu västerut längs E18 och tar av vid Flekkefjord och fökjer kustvägen mot Stavanger. Vi passerar bl.a. Egersund, ”den vita staden”, med alla sina vackra, vitmålade trähus. Mitt på dagen kommer vi till Stavanger där det blir ett intressant guidat besök på fina Norsk Oljemuseet som ger dig en genuin inblick i allt som rör den viktiga Norska oljeindustrin. Tillsammans tar vi en promenad i den pittoreska stadsdelen ”Gamla Stavanger”  innan du får tid på egen hand. Under kvällen väntar middag och en god natts sömn på vårt hotell.

Dag 3. Stavanger– Vrådal
Denna dag blir resans höjdpunkt för många. Vi åker till Lauvvik där vi går ombord på färjan som tar oss hela den gudomligt vackra sträckan in genom den mäktiga Lysefjorden, och bl.a. förbi den över 600 m höga klippan Preikestolen. Vi kommer fram till Lysebotn och tar oss nu upp på högfjällsplatån och vidare mot Setesdalen. Efter några kurvor ligger restaurangen Örnnästet framför oss med en fantastisk utsikt. Här passar det bra för lunchstopp. Färden går vidare i Setesdalen och följer 45:an till Dalen, en av många charmiga orter i landskapet Telemark.  Kanske besöker vi en av Norges karakteristiska stavkyrkor innan vi fortsätter vidare till Vrådal. Kvällen avslutas med middag och en avkopplande stund på vårt trivsamma hotell.

Dag 4. Vrådal – Sandefjord  –hemorten
Under förmiddagen avreser vi genom delvis vild natur mot Sandefjord. Om tid finns får vi en stund här innan båten mot Strömstad avgår. På Svensk mark igen kör vi snabba motorvägen mot Uddevalla och är snart åter på hemorten efter några trevliga och intressanta dagar i vårt grannland.

Boka
Skriv ut ikon

Pris

Från 5275 kr / person

Resedatum

2021-07-11 - 2021-07-14

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 07:00
Skara Resecentrum 07:25
Vara Resecentrum 07:45
Grästorp Tre Älgar 08:20

 

RESFAKTA 4-dag
Hotell    Clarion Ernst          
                  Sc Stavanger City
                  Straand

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  3 x Övernattning
*  3 x Frukost
*  3 x Middag
*  Entré Oljemuséet
*  Guidning Oljemuséet
*  Färjeöverfart  t.o.r.
*  Båt Lysefjorden
*  Reseledare


På väg i Lysefjorden


Promenad i Gamla Stavanger


Norsk Oljemuséeum


Liten krabat utefter vägen


Allt såsom i en spegel