Romantisk lyxkryss Mosel - Rhen

Livsnjutning på Mosel & Rhen med 5-stj service.

Flodkryssa från Cochem till Alsace med 5-stjärning service

Kryssa de romantiska delarna på floderna Mosel & Rhen mellan Cochem – Strasbourg. Ombord på det franska lyxrederiet Croisie Europa bor du 4-stjärnigt och fräscht med elegant service i absolut toppklass. Rymliga fönsterhytter med golvsängar, fåtöljer, badrum, luftkonditionering, ombord finns bar/lounge, restaurang med förstklassigt kök, soldäck, underhållning och fin service. Måltidsdryck och dryck från bar är inkluderat under vistelsen ombord.  Ev. lokala landarrangemang som ombesörjes av rederiet, bokas och betalas ombord.

Fredag
Efter avresa enligt tidtabell passerar vi Danmark och kommer under tidig kväll till Hannoverområdet för middag och övernattning.

Lördag
Under eftermiddagen anländer vi Cochem där du välkomnas ombord på vårt eleganta fartyg.

Efter introduktion och välkomstcocktail väntar middag. För övrigt serveras alla måltider ombord. Fartyget ligger kvar vid kaj över natten för att ge dig möjligheta att besöka staden.

Söndag   Cochem – Mosel - Koblenz – Lorelei – Rüdesheim
Vi lägger ut från kaj och du kan koppla av på soldäck och njuta av det vackra vinodlingslandskapet som kantar floden Mosels stränder. Vi glider vidare mot Koblenz där vårt eleganta fartyg nu tar oss ut förbi monumentet Deutsches Eck där floden Mosel möter Rhein. Sakta stävar vi vidare förbi inte bara den mytomspunna Loreleiklippan utan även massor av medeltida vackra slott och underbara små och stora byar. Vinrankor i miljontals omger oss på sluttningarna längs floden. På kvällen är vi framme i Rüdesheim där vi lägger till vid kaj för natten. Passa på att ta en skön promenad bland vinstugor och caféer.   

 Måndag  Rüdesheim – Mainz – Speyer
Under morgonen kastar vi loss och åker vidare den njutbara delen av Romantiska Rhen, listad som ett världsarv av UNESCO sedan 2002.    Färden går vidare och under dagen passeras Sprey, Wiesbaden, Nierstein, Worms och Mannheim. Ombord väntar galakväll med middag och underhållning.

Tisdag  Strasbourg
Ankomst under förmiddagen till Strasbourg i Frankrike. Vi säger farväl till besättningen och beger oss ut på stadsrundtur med lokal guide i den fina gamla stan. Här får du även tid på egen hand innan vi lämnar området och kör mot nordost. Kvällen avslutas i Würzburg med middag och övernattning.

Onsdag
Under förmiddagen kommer vi till Weingut & Privatkellerei Johannes Deppisch i Erlenbach och välkomnas med ett glas sekt innan det är dags att bege sig ut i vinfälten. Besöket avslutas med en trevlig vinprovning. Franken är ett vackert område med gammal historia och spännande viner från lokala bönder och duktiga kooperativ. Den kvalitativt eleganta produktionen konsumeras till största delen i landet, men här har du nu möjlighet att komplettera vinkällaren med några fina exemplar. På vägen norrut stannar vi till bland korsvirkeshusen innan vi under kvällen anländer Hamburg för avskedsmiddag och övernattning

Torsdag
Då resa gått i njutningens tecken för gom och själ besöker vi på hemresan en gränsshopp för ev. kompletteringsköp.  Åter i Sverige är vi på tidig kväll med kanske sommarens bästa upplevelse i bagaget.

 

Skriv ut ikon

Pris

10675 kr / person

Resedatum

Avgått 2017-08-04

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Skövde Arenan 05:30
Tidaholm Acklingakorset 05:50
Mullsjö VIP 06:15
Jönköping Eurostop Statoil 06:45
Skillingaryd Syd -Statoil 07:05
Ljungbystopp - Statoil 08:05
Helsingborg 10:00

 

RESFAKTA 7-dag

Rederi   Crouise Europa
Kat          FFFFF
Hotell    Median
                  BW Würzburg
                  Leonardo

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  3 x övernattning hotell
*  3 x Fönsterhytt huvuddäck
*  6 x frukost
*  2 x lunch
*  6  x middag
*  Öl/vin/vatten till måltider  
    ombord
*  Drycker från bar ombord
*  Utflykter enl. program
*  1 x vinprovning
*  Lokalguide Strasbourg
*  Reseledare