170023_gdanskhustak.jpg

Gdansk - en glittrande juvel 4-dag.

Polen har rankats som ett av 2018 års bästa resmål i Lonely Planets Best in Travel.  Ett efterlängtat tillkännagivandet av världens hetaste resmål som varje resenär bör ha med på sin önskelista. För oss i Sverige ligger det perfekt med sin närhet.

Dag 1
Vid lunchtid möter vår buss och tar oss med ett pausstopp till terminalen i Karlskrona. Under överresan väntar middagsbuffé all inclusive och en natts sömn i Comfort Class hytt.

Dag 2
Frukost ombord innan ankomst till Gdynia. Under förmiddagen lotsar vår skandinavisk-talande lokalguide oss genom trojkan Gdynia, Sopot och Gdansk. Gdynia, en modern hamnstad med livliga saluhallar och regionens största shoppingcentra. Sopot, Polens riviera och mest populära badort, ligger vackert vid kusten och många byggnader präglas av jugendstil. Gdansk, handelsstaden med sin gamla stadskärna och mysiga kullerstensgator, är rik på imponerande arkitektur och spännande historia. Då du bor modernt och bekvämt mitt i Gdansk Old Town har du det mesta utanför dörren, varför din lediga tid är lätt att fylla. Gemensam middag på kvällen


Dag 3
Idag gör vi med vår guide utflykt några mil söderut till ordensborgen Malbork. Fästningen grundades 1274 av den tyska orden (historiskt en kristen riddarorden) och det tog 230 år att bygga klart den stora borgen som består av tre slott och försvarsanläggningar. Under Trettioåriga kriget ockuperade svenska styrkor borgen 1626 och 1629. De invaderade och ockuperade den åter 1656 och 1660 under Karl X Gustavs polska krig.  Idag sägs Malbork vara fyra gånger större än Windsor slott i England.
Under kvällen är dags att gå ombord igen för återfärd till Sverige efter ett intressant besök i vårt grannland

Dag 4
Efter frukost anländer vi till Karlskrona och påbörjar återfärden mot hemorten dit vi beräknas anlända strax efter lunch.

Skriv ut ikon

Pris

Från 3825 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-08-12

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 12:00
Tidaholm-Acklingakorset 12:20
Mullsjö VIP 12:45
Jönköping M2 / Statoil 13:15
Skillingaryd Syd -Statoil 13:40
Ljungbystopp - Statoil 14:35


RESFAKTA 4-dag
Hotell:   Mercure Stare Miasto                           ”Old Town”
Rederi     Stena Line

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 3 x Övernattning B-2
* 3 x Frukostbuffé
* 1 x Middagsbuffé all. incl.
* 1 x 3-rätters middag
* 2 x Guidade turer
* 1 x Entré Malbork borg
* 1 x Guidning Malbork