Kulinariska Alsace

Smaka på det regionen erbjuder

Med sin spännande historia, vackra natur och sina charmiga medeltida städer har Alsace mycket att erbjuda besökaren. Det är också en gastronomisk region med stort fokus på mat och vin. Alsace vinväg, ”La route des vins”, sträcker sig från Strasbourg i norr till Mulhouse i söder och slingrar sig fram längs Vogeserna. Vi reser utmed vinvägen, besöker flera vingårdar och utforskar tillsammans fina byar och städer.

Dag 1 
Efter att ha korsat Danmark och passerat Hamburg kommer vi fram till Hannover för middag och övernattning

Dag 2 Ankomst till Alsace
Vi kommer till den lilla byn Andlau där vi checkar in på vårt hotell Le Kastelberg Hotel-Restaurant. Orten ligger vid foten av Vogeserna, utmed ”La route des vins”. Omgivna av vinodlingar befinner vi oss i hjärtat av Alsace.

Dag 3 Längs vinvägen i Alsace
Alsace är främst känt för sina vita viner, men här produceras även röda viner på druvan Pinot Noir. Idag åker vi söderut längs en bit av den ca 170 km långa vinvägen som slingrar sig fram förbi vinodlingar och genom medeltida städer. Vi provar områdets viner på en vingård i Dambach-la- ville, en by med fina korsvirkeshus. Därefter fortsätter vår resa vidare söderut till pittoreska Riquewihr, där vi besöker den välkända vinproducenten Dopff & Irion.

Dag 4 Ostar, båttur & vin
Även denna dag ska vi ta oss söderut för att komma till osttillverkaren Maison de Fromage i Gunsbach i närheten av Turckheim. Efter vår ostprovning åker vi till Colmar, som sägs vara en av de mest typiska städerna för Alsace. Staden har mer än 1 000 års historia och är intressant både ur ett historiskt och ett arkitektoniskt perspektiv. Vi tar en båttur på kanalen och kan beundra alla vackra korsvirkeshus. Därefter har vi fri tid för lunch. Under eftermiddagen gör vi en trevlig vinprovning Domaine Zinck Paul i Eguisheim innan vi vänder tillbaka till vårt hotell.

Dag 5 Choklad & öl
Strax utanför Strasbourg ligger Musée du Chocolat där vi får en inblick i chokladens ursprung och allt i produktionen från kakaoböna till färdig choklad. Fyllda av inspiration åker vi vidare till den lilla välbevarade staden Obernai. Det är en mysig och levande stad med butiker, restauranger och kaféer. Här får vi egen tid att äta lunch. På eftermiddagen besöker vi bryggeriet Brasserie artisanale de Saint Pierre, där vi provar den lokala ölen.

Dag 6 
Efter frukost vänder vi norrut mot Bremen dit vi efter några pausstopp kommer fram för middag och övernattning

Dag 7
Innan båtresan mot Danmark kan den som önskar besöka en gränsshopp. På vägen upp från Skåne kan vi tillsammans med nyvunna reskamrater tänka oss tillbaka på våra fina dagar i Alsace.

Skriv ut ikon

Pris

Från 8275 kr / person

Resedatum

Avgått 2019-10-11

Antal dagar: 7

Denna resa avgår följande datum:

Tryck på önskat datum för mer info

Påstigningsorter

Skövde - Resecentrum 05:00
Tidaholm Acklingakorset 05:20
Mullsjö VIP 05:45
Jönköping M2 / Statoil 06:15
Skillingaryd Syd -Statoil 06:40
Ljungbystopp - Statoil 07:35


RESFAKTA 7-d
Hotel    Kastelberg   

 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 6 x Övernattning
* 6 x Frukostbuffé
* 6 x Middag
* 3 x Vinprovning
* 1 x Ostprovning
* 1 x Chokladfabrik
* 1 x Ölprovning
* 1 x Båttur
*  Rundvisningar
*  Reseledare / Guide
*  Färjor & Vägskatter