CAMERA - om Ingrid Bergmans liv

EN MUSIKAL OM INGRID BERGMAN   –
PROFFSET,   MAMMAN   OCH   PERSONAN

Hon står på toppen av sin karriär. Hollywood och hela världen älskar henne. Då väljer Ingrid Bergman att följa sitt hjärta – till en vulkan i Medelhavet. Och helvetet bryter lös. Hösten 2020 har du chansen att uppleva en av vår tids största stjärnor, gestaltad av Åsa Fång, i en himlastormande resa mot botten och upp igen, via Italien, kärleken och pressen.

Hon hyllades för sin sundhet – och kölhalades för sin ”omoral”. Ingrid Bergman (1915-1982) skapade sig en exceptionell karriär men även hennes privatliv engagerade, följdes tätt och kritiserades brutalt. Inte minst relationen med den italienske filmskaparen Roberto Rossellini. Hur överlevde hon? Hösten 2020 gör Kulturhuset Spira plats på scen för Ingrid Bergman – proffset, mamman, personan – i en nyskriven musikal av Staffan Aspegren och Jan-Erik Sääf. Det blir ett tätt och intensivt möte med ikonen på andra sidan linsen, under en händelserik period i hennes liv.

”Att det här handlar om Ingrid Bergman spelar nästan ingen roll. Vi ville lyfta fram en kvinnas röst. En människa som förändrade något på riktigt.”
Staffan Aspegren, regissör och upphovsman

Musikalen utspelar sig mellan filmerna Joan of Arc och Anastasia (1948-56) och vi börjar på plats i Ingrids egen, privata biograf. Den handlar om flytten till Italien, om den våldsamma smutskastningen hon fick utstå för sina livsval och om hur hon klarade det andra hade gått under av. I aktrisens febriga jakt på autenticitet skärskådar hon sina egna verk och ger samtidigt alla i publiken tillfälle att fråga sig själva: Vad är det som,driver oss? Hur tillåtande är egentligen moderskapet?

Och vilka är vi att döma ?

Innan föreställningen låter vi oss väl smaka av Spiras rikliga och smakfulla brunchbuffé .

Boka
Skriv ut ikon

Pris

1295 kr / person

Resedatum

2020-10-11

Antal dagar: 1

Påstigningsorter

Skara Resecentrum 10:45
Skövde Resecentrum 11:15
Tidaholm Acklingakorset 11:35
Mullsjö VIP 12:00


RESFAKTA 1-dag
Arena   Spira Kulturhus 
                 Jönköping

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  Parkettbiljett
*  Brunchbuffé
*  Dryck
*  Kaffe
*  Garderob
*  Program