Rhen, Mosel & Ahrdalens vackra vinvägar

Tre Tyska vinområden


Rhen och Moseldalen är sedan länge kända för sina vita viner, medan den mindre Ahrdalen är Tysklands huvudproducent av röda viner av god kvalitet. Det blir smakupplevelser men också en hel del om det vi ser omkring oss under färdvägen.


Torsdag               
Resan går via Jönköping , Helsingör förbi Hamburg mot resans första övernattning strax utanför Hannover.

Fredag             
Vi styr sydväst och är under eftermiddagen framme i fina Rüdesheim där du bor mitt i centrum med nära till allt. Innan middagen gör vi bekantskap och provar regionens viner hos Weingut  Prasser 

Lördag            
Dagsutflykt till Moseldalen där vi besöker bl.a. Bernkastel Kues. Hos trevliga Kropf- Port provar vi viner från området.  Åter i Rüdesheim väntar middag och en sista kväll på stan.

Söndag                
Den vita flodbåten som tar oss på en trevlig färd nedströms floden Rhein mot Koblenz. Här besöker vi bl.a. Deutsches Eck med sitt mäktiga monument där Rhen och Mosel flyter samman. Staden har en kompakt och  trevlig kärna där vi gärna stannar en stund. Under eftermiddagen besöks Weingut Kloster Marientahl i Ahrdalen för en provning av dalens viner. I den förtjusande orten Bad Neuenahr-Ahrweiler står middagen dukad på Dorint Parkhotel.

Måndag                 
Det blir egen tid i byn på innan vi tar oss vidare.  På nästa besöksmål gör vi ett intressant studiebesök på exklusiva Warsteiner Brauerei. Du bjuds både en runtur på anläggningen med det gulglänsande tåget och får smaka på produkten som gjort bryggeriet vida känt. Övernattning i Hannover.

Tisdag               
Efter frukost åker vi mot Puttgarden med kompletteringsstopp om det skulle vara något som fattas i skafferiet. Hemorten når vi inte allt för sent under kvällen.

Skriv ut ikon

Pris

6295 kr / person

Resedatum

Avgått 2017-09-21

Antal dagar: 6

Påstigningsorter

Skövde Arenan 06:00
Tidaholm Acklingakorset 06:20
Mullsjö VIP 06:45
Jönköping M2 / Statoil 07:15
Skillingaryd Syd -Statoil 07:40
Ljungbystopp - Statoil 08:35
Helsingborg 10:30


RESFAKTA 6-dag
Hotell    Median
                  Lindenwirt
                  Dorint Park
 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 5 x Övernattning
* 5 x Frukostbuffé
* 5 x Middag
* 3 x Vinprovning
* Bryggeribesök
* Flodbåt på Rhen
* Utflykter enl. program
* Färjor & vägskatter
* Reseguide


Kloster Marientahl