Ryska Sevärdheter 19-28 /4

Följ med på en resa till världens största land, Ryssland. Sankt Petersburg bjuder på vackra kanaler, storslagna palats som Peterhof och ett av världens mest berömda konstmuseer, Eremitaget. Snabbtåget tar oss till Europas största stad, Moskva. Här får vi bland annat promenera över Röda torget, besöka några av de vackra katedralerna i Kreml och delta i en vodkaprovning.

DAG 1
Vi går ombord på passagerarfartyget som ska ta oss över Östersjön till Helsingfors. Ombord finns underhållning, flera restauranger och spa. Lunch och middag på egen hand.

DAG 2    SANKT PETERSBURG
Vi anländer till hamnen i Helsingfors och välkomnas av en svensktalande guide. Guiden följer med oss till tågstationen och hjälper till att installera oss på Allegrotåget som ska ta oss in till Ryssland och Sankt Petersburg. Vi vinkar hej då till guiden och sätter oss tillrätta på våra platser. Resan till Sankt Petersburg tar endast tre och en halv timme. Ombord på tåget finns pass- och visumkontrollanter samt tulltjänstemän som kommer att kontrollera våra pass, visum och bagage. Vi ankommer Sankt Petersburg och välkomnas av vår svensktalande guide som kommer att vara med oss under resan. Vi inleder direkt med en välkomstmiddag och sedan åker vi till hotellet för incheckning och en god natts sömn. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3
Sankt Petersburg är Rysslands näst största stad och var fram till år 1918 landets huvudstad. Den grundades av Peter den store som inspirerades av Europa, vilket märks på de många nederländska kanalerna. Staden ligger vid Finska viken och kallas faktiskt Nordens Venedig tack vare kanalerna och de flera hundra broarna. Den historiska stadskärnan finns med på Unescos världsarvslista och vi inleder vårt besök med en rundtur i staden. Vi kommer bland annat att få se huvudgatan Nevsky Prospect, Kazankatedralen, Vinterpalatset och Palatstorget. Efter en välsmakande lunch besöker vi ett av världens mest berömda konstmuseer, Eremitaget. Vi besöker den mest anmärkningsvärda byggnaden, Vinterpalatset som tidigare var hem åt kejsarfamiljen. Den vackra, gröna barockbyggnaden var också platsen för starten av Oktoberrevolutionen. På kvällen äter vi en minnesvärd middag tillsammans med en rysk familj. Lunch och middag ingår.

DAG 4
I dag utforskar vi staden till fots och med kollektivtrafik. Vi börjar med ett besök vid Peter-Paulfästningen. Detta var platsen för stadens grundande och är nu ett av stadens mest berömda landmärken. Här finns Peter-Paul-katedralen, viloplats för de flesta av landets kejsare. Fästningen tjänstgjorde också som fängelse under lång tid, med prominenta ”gäster” som författarna Fjordor Dostojevskij och Maksim Gorkij. Vi beger oss sedan till huvudgatan Nevsky Prospect. Här får vi se några av stadens mest berömda byggnadsverk som bron Anichkov, Kazankatedralen och Uppståndelsekyrkan. Resten av dagen är programfri. Den som vill kan följa med guiden in i den närbelägna Kazankatedralen. Vi rekommenderar en båttur på kanalerna för att se staden från ett annat perspektiv samt ett besök vid konstområdet Pushkinskaya-10. Soviet Lifestyle Museum är också värt ett besök. Varför inte avsluta kvällen med en kaviarprovning på Caviar Russia? Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5    MOSKVA
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och åker sedan till det vackra palatset Peterhof utanför Sankt Petersburg. Det kallas också för Rysslands Versailles och det är inte svårt att förstå varför. Förutom palatset finns här även en vacker park med hela 64 fontäner, den ena mer fantasifull än den andra.

Vi äter lunch på en restaurang och fortsätter sedan till tågstationen. Här går vi ombord på Sapsantåget som på knappa fyra timmar tar oss till Moskva, Rysslands största stad och huvudstad. Vi kommer fram och åker direkt till vårt hotell för incheckning. Sedan äter vi en gemensam middag följt av en promenad för att bekanta oss med staden. Vi får bland annat se Kreml och Vasilijkatedralen som blivit en symbol för Moskva och hela landet. Lunch och middag ingår.

DAG 6
Vi inleder dagen med en rundtur i staden. Vi får bland annat se kända landmärken som Röda torget, Segerparken och Frälsarkatedralen. Från utkiksplatsen vid Sparvbergen får vi en fin vy över denna stora stad. Sedan beger vi oss till Arbat, en lång gågata med butiker, restauranger och caféer. På kvällen får vi uppleva middagsföreställningen Amazing Russia med mat och kultur från landets olika regioner. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG  7
I dag besöker vi några av Moskvas berömda tunnelbanestationer. De är otroligt vackra och ser mer ut som palats än stationer. Vi använder oss såklart av kollektivtrafiken för att ta oss dit. Rysslands nationaldryck kan mycket möjligt vara vodka, och på ett vodkamuseum får vi provsmaka och lära oss mer om denna starka dryck. Resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar ett besök i Gorkijparken om vädret tillåter eller varför inte bada bastu i det anrika badhuset Sanduny? Vill du lyxa till det så är en lunch eller middag på Café Pushkin given.

DAG 8
Vi checkar ut från vårt hotell och tar sedan tunnelbanan till Kremlområdet, platsen för några av landets mest berömda byggnader. Vi inleder med Alexanderparken som sträcker sig längs Kremls västra mur och som egentligen består av tre olika trädgårdar. Här finns många skulpturer, fontäner och Den okände soldatens grav med vaktavlösning varje timme. Vi fortsätter till stadens största sevärdhet Kreml, centrum för Rysslands makt. Större delen av Kreml byggdes i slutet av 1400-talet och innanför de röda murarna finns katedraltorget. Vi besöker flera av de vackra, vita och gulddekorerade katedralerna. Vi fortsätter sedan ut på Röda torget där vi kan se berömda byggnader som den pepparkakshusliknande Vasilijkatedralen och Rysslands mest kända varuhus, GUM. Vi äter vår sista middag i Ryssland innan vi åker till tågstationen för att ta nattåget till Helsingfors. Vi säger farväl till Ryssland och vår svensktalande guide innan vi går ombord och installerar oss i våra tvåbäddskupéer. Lunch och middag ingår.

DAG 9   HELSINGFORS
Efter ca 14 timmar på nattåget kommer vi fram till Helsingfors. Vi möts av en svensktalande guide som tar oss till färjeterminalen. Där går vi ombord på ett passagerarfartyg som ska ta oss tillbaka över Östersjön till Stockholm. Frukost, lunch och middag på egen hand.

DAG 10
Ankomst färjeterminalen i Stockholm.

 

 

 

Skriv ut ikon

Pris

Från 19350 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-04-19

Antal dagar: 10

Påstigningsorter

Stockholm fartyg avgår 16:45

RESFAKTA 10-dag
Visum krävs, ingår ej

Information tillhandahålles
ca 40 dagar innan avresa


Allt detta ingår i priset:
*  Båt   Stockholm -
    Helsingfors t.o.r.

* Tåg Helsingfors - Sankt
    Petersburg

*  Tåg  Sankt Petersburg -
    Moskva

*  6 x  nätter på hotell
*  2 x  nätter på båt
*  1 x natt på tåg

*  Svensktalande guide enl.
    program.
*  Transferguide

*  8 x frukostar
*  9 x måltider med dryck
     enligt program

*  Fullständigt program inkl.
     samtliga entréavgifter

*  Alla transporter enligt program

*  Dricks till lokalguide och
    chaufför

*  Informationsskrift

  


 


Tunnelbanestation Moskva