Italiens vackraste sjöar buss-flyg

En resa med mycket innehåll runt magiska sjöar

Här råder en magisk lugn och speciell atmosfär med trevliga medeltidsbyar, exotiska trädgårdar och vackra vyer. Här söder om Alperna är naturen storslagen med flera fina sjöar och vi bor vid Lago Maggiore, en av de vackraste. Resan går också till Comosjön och den mindre kända Lago d’Orta som är en verklig liten pärla. Vi befinner oss i Piemonte som även lockar med kända vindistrikt.

Dag 1
Från hemorten åker vi genom Danmark och övernattar i Soltau söder om Hamburg

Dag  Vinregion Franken
På vägen söderut missar vi inte det lilla vindistriktet Franken och smakar pådet populära lokala vinet, som företrädesvis konsumeras i landet. I centrum av staden Günzburg vid Donaus strand blir det middag och kanske en promenad och övernattning.

Dag 3 Vackra alpvyer 
Idag passerar vi Bodensjön, Österrike ett stycke Schweiz och S:t Bernhardpasset innan vi kör in i Italien. Vi bor fyra nätter på trevliga Hotel Intra vackert beläget på strandpromenaden vid sjön Lago Maggiore i centrum av orten Verbania.

Dag 4 Lago Maggiore och Borromeiska öarna
Lago Maggiore är Italiens näst största sjö och har sin västliga del i regionen Piemonte, den östliga i Lombardiet och i norr tittar den in i Schweiz. Från Stresa tar vi båten över till en av de Borromeiska öarna för besök på Isola Bella som har en vacker trädgård och ett elegant barockpalats. Vi gör också ett stopp på ”Fiskarnas ö”, Isola dei Pescatori, en rustik gammal fiskeby.

Dag 5  Lago d’Orta
Idag åker vi till den mindre kända sjön Lago d’Orta och dess huvudort Orta San Giulio. Härifrån tar vi oss över till den lilla bedårande ön Isola San Giulio. Efter lunch bär det av söderut till den medeltida staden Gattinara som ligger i nordvästra Piemonte för provning av  regionens viner på Anzivino Viticoltiri.

Dag 6  Comosjön
Vi inleder dagen med att besöka staden Como vid Comosjön, en av Italiens högst belägna sjöar. I området har många celebriteter sina semesterboenden och här finns flera praktfulla villor från 1800-talet med fantastisk utsikt och trädgårdar med cypresser. Vi njuter av omgivningarna under en båttur och ser vackra byar och städer som på ett pärlband, omgivna av grönskande natur, djupblått vatten och höga berg. På eftermiddagen besöker vi Cantina Fontechiara i Bergomanero för en trevlig provning med lite tilltugg.

Dag 7
Under förmiddagen beger vi oss till Milano och flyget som efter lunch avgår mot Sverige
För dig som köpt med något från vingårdarna ombesörjer vi transporten hem.   Vår buss väntar på Landvetter  

Skriv ut ikon

Pris

Från 11525 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-10-05

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:30
Tidaholm Acklingakorset 05:50
Mullsjö VIP 06:15
Jönköping M2 / Statoil 06:45

 

RESFAKTA 7 –dag
Hotell     Meyn
                   Vienna House
                   Intra
 

Allt detta ingår i priset:
* Buss utresa
* Flyg hemresa
* 6 x Övernattning
* 6 X Frukost
* 6 X Middag
* 2 x Vingårdsbesök
* 3 x Båtturer
* Färjeavgifter
* Utflykter enligt program
* Busstransfer Got - Sde
* Turistskatter
* Reseledare / guide
 


Utsikt  från hotellet
 

Ordentligt med vintilltugg
 


Ingen dålig miljö inte...