Strada de Prosecco - en trevlig bubblare

Prosecco  - ett mousserande vin som produceras i regionen Veneto i nordöstra Italien. Namnet Prosecco kommer ursprungligen från en liten by strax norr om Trieste med samma namn. Den vanligaste druvan är glera och drycken framställs enligt den s.k. charmatmetoden, som skiljer sig från champagnemetoden där andra jäsningen sker i flaskan. Vi bor på trevliga 4-stj. Park Hotel Villa Fiorita i närheten av Treviso, en perfekt utgångspunkt för våra utflyktsmål.
Hotellet har SPA avdelning som tillval

Dag 1. Ankomst till Venedig
Ankomst till Venedig strax efter lunch och därefter transfer till 4-stjärniga Park Hotel Villa Fiorita strax utanför Treviso. Hotellet har utomhuspool som är öppen när vädret tillåter. Gemensam middag väntar under kvällen efter att vi kommit tillrätta på vårt boende.

Dag 2. Treviso
Staden Treviso är belägen ca 30 km norr om Venedig och kallas även för ”lilla Venedig” eftersom många kanaler rinner genom staden. Förutom den berömda proseccon som produceras i området så sägs det att den klassiska desserten tiramisù skapades här, även om det tvistas en del om var i Italien den verkligen upptäcktes.

Vi gör en rundtur i Treviso med vår lokalguide som berättar om staden och dess historia. Bland sevärdheterna finner vi palatset Palazzo dei Trecento och katedralen från 600-talet. För dig som vill stanna kvar i staden kan du enkelt och billigt ta lokalbussen tillbaka till hotellet som har busshållplats strax utanför.

Dag 3. Strada del Prosecco
Idag åker vi norrut från Treviso längs den vackra vinvägen Strada del Prosecco. Området kring Conegliano och Valdobbiadene ligger i ett böljande landskap med grönskande natur. Vi stannar till på ett par trevliga vingårdar och provsmakar både vin och prosecco. Det blir även en lektion i hur man framställer den bubblande dryck. På en av vingårdarna passar vi på att äta en Italiensk lunch.

Dag 4. Venedig
Vi styr söderut och tar oss sista biten till det mytomspunna Venedig med båt. Här lockar berömda sevärdheter som Markusplatsen och Dogepalatset samt de välkända gondolerna på Canal Grande. Vår lokalguide tar oss runt i staden och berättar om de mest välkända platserna och historiska byggnaderna. Efteråt har vi tid på egen hand för att äta lunch på någon trevlig restaurang, strosa och kanske sitta ned och njuta av en espresso.

Dag 5. Castello di Roncade & Hemresa
Idag besöker vi slottet Castello di Roncade där vi får en guidad rundvisning med ett besök i vinkällaren. Det blir en trevlig vinprovning och vi passar även på att äta en senare lunch innan vi på eftermiddagen tar bussen till flygplatsen.  Fyllda av upplevelser lämnar vi Italien för denna gång.

Skriv ut ikon

Pris

Från 9775 kr / person

Resedatum

Avgått 2019-09-03

Antal dagar: 5

Påstigningsorter

Landvetter 10:10

 

RESFAKTA 5-dag
Hotell        Park Villa Fiorita

 

Allt detta ingår i priset:
* Flyg t.o.r. Landvetter
* 4 x Övernattning
* 4 x Frukost
* 4 x Middag
* 2 x Lunch
* 3 x Vinprovningar
* Solstolar & Poolhandduk
* Utflykter enl. program
* Guidningar enl. program
* Reseledare