Italien - Gardasjön-Venedig Vin & Kultur Flyg & buss

Gillar du goda viner, kultur, vackra landskap och gamla städer ? Då lär vi nog ses på denna resa.

Garda, Bardolino, Valpolicella, Amarone, Venedig

En härlig sensommarresa, lagom när den värsta hettan lagt sig och verksamheten ute i vingårdar, byar och vardagsliv börjar återgå till det normala.  Då kommer vi gärna på besök.

Torsdag
Om du önskar kan du följa med på vår transferbuss från Skövde till flygplatsen Landvetter på morgonen.  Avresa till  Bologna där vår buss möter.
* Det blir en rivstart på vårt Italienbesök med en riktigt trevlig vinprovning hos vårt värdpar på fina vingården Bonazzi i vindistriktet Valpolicella,  ”Dalen med de många vinkällarna”  tar emot. Här är jorden perfekt för de klassiska druvorna Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara som används vid framställning av det berömda lokala supervinet Amarone della Valpolicella. Vi provar och njuter. 
* Bussen tar oss därefter till  hotel Astoria i Garda San Vigilio på den vackra Gardasjöns ostsida för installation. Under kvällen serveras vi välkomstmiddag.     

Fredag
*  Vi besöker det intressanta Olivoljemuseet strax söder om Bardolino. Gardas ostkust kallas inte för inte Olivrivieran. Här får vi faktabakgrund runt olivnäringen och framställningen av oljan samt möjlighet att prova olika slag av olja, balsamvinäger, fikonmarmelad mm.

* Idag är det traditionell veckomarknad i vår stad som du gärna bör besöka innan det är dags att återigen testa smaklökarna.

* Acienda Agricola Costadoro ligger i en av de vackraste delarna av Bardolino. Vingården som producerar mycket bra kvalitetsviner har varit i Lonardi familjens ägo över 100 år. Vi provar 6 intressanta viner med lite goda tilltugg bl.a  Garda Cortese, Bardolino Classico Chiaretto, Spumante Chiaretto Brut, Bardolino Classico Broi, Bardolino Classico Superiore. 

Lördag
Vi gör en dagsresa till Venedig  är du får gott om tid att strosa runt i gränderna.  Från sin glansperiod under Medeltiden, när republiken Venedig var en av väst världens stormakter,så förföll den under 1600- och 1700-talen till att idag vara en av världens mest sevärda turistattraktioner. Här bor mindre än 50.000 människor och det är lätt att förstå att Venedig inte attraherar barnfamiljer då det är Italiens dyraste stad att bo i.
Bara det faktum att staden är uppbyggd på träpelare i vattnet är spännande nog för att vilja utforska den. Venedigs besynnerliga historia genom århundradena har också framhävt staden med dess konstskatter och arkitekturiska pärlor som man inte finner någon annanstans i världen.

Söndag
En dag på egen hand som brukar vara mycket uppskattat. Du kan lätt och enkelt ta en båttur eller en lokalbuss till någon av alla trevliga orter i närheten, eller bara koppla av och njuta på orten där du är.
Måndag 
Dags att lämna vår stad. De magiska Dolomitbergen kantar vår väg genom Sydtyrolen. Vidare norrut korsas det vackra grönskande, alpinramade Österrikiska landslkapet  innan middag och övernattning i Bayern.
Tisdag
Landskapet är böljande kuperat och vi stannar bland annat till i Lützen och skänker Gustav II Adolf en tanke hur han kunde haft det här. Under eftermiddagen är vi framme i Berlin för övernattning. 
Onsdag
Kanske blir det besök på gränshandeln innan avresa från Rostock till Danmark. Åter i Sverige efter kultur, viner och naturupplevelser har vi säkert med någon läcker delikatess och nyfunna favoritviner i bagaget.

Skriv ut ikon

Pris

Från 9875 kr / person

Resedatum

Avgått 2017-10-12

Antal dagar: 7

 

RESFAKTA  7-dag

Hotell    Astoria
                  Ara Comfort
                  Wyndham Garden
Flyg         SAS
Valuta   EUR
 

Allt detta ingår i priset:
* Flyg ut
* Buss hem
* Flygplatstransfer
* 6 x Övernattning
* 6 x Frukostbuffé
* 6 x Middag
* Utflykt till Venedig
* 2 x Vinprovningar
* 1 x Oljeprovning
*  Entré
*  Utflykter enl. program
*  Färja & vägskatter
*  Reseguide