Bornholm - med stort utflyktsprogram

Solskensön är som bäst på försommaren

Onsdag
Avresa från Skaraborg till Ystad med ett pausstopp under vägen söderut. Snabbfärjan tar bara 1 timma och 20 minuter till Rönne, Bornholms största stad. Efter ankomst till vårt boende får du tid på egen hand att bekantad dig med omgivningarna och kanske prova ett dopp i havet innan det under kvällen serveras middag.

Torsdag
Efter frukost reser vi ut på en heldagstur med lokal guide.
Vi kör till Nexø, över landet till Åkirkeby och vidare till Almindingen, den största skogen på Bornholm. Vi ser öns högsta klocktorn - Rytterknægten. Vidare från Almindingen på de små vägarna till Hasle, där vi besöker rökhuset, som fortsätter att röka sill som det har skett genom generationer och vidare till Hammershus. som togs tillbaka år 1250, troligen av ärkebiskopen i Lund. Vid den tiden fanns det en hård rivalitet mellan kung och kyrka - om öns kraft och inte minst skattebetalningar från Bornholm. Placeringen av slottet högt på klippan gjorde slottet omöjligt att konsumera. Endast möjligheten att ta slottet var att besegra det. Det kan ta upp till 16 månader. Förklaringen följer när guiden ger dig den spännande rapporten.
Nu går resan till fina Gudhjem. I trädgårdarna hittar du både valnöt, fikon och mulbärsträd som njuter av steniga grunder. Under vägen kommer man naturligtvis att kunna se en av dessa trädgårdar närmare. Väl framme bjuds stor klassisk läcker lunchbuffé på genuina Gudhjem Røgeri beläget nere vid hamnen. Du får också lite tid på egen hand här.
Nästa stopp ligger i Østerlars Rundkirke. (inträdesavgift ingår inte). Vi kör igenom
Rø Plantage innan vi besöker Kræmmerhuset, en gammal bondgård på Bornholm med keramik, blomsterband och hantverk. Trädgården är ett kapitel för sig själv med vackra blommor, be, flätverk och en liten sjö, som utgör en perfekt miljö för den kreativa familien. Videre till Ronne, där vi kör genom staden med berättelser längs vägen innan ankomst till sydkusten och vårt hotell.

Fredag
Även idag blir det utflykt på södra Bornholm med lokal guide.På vägen till Svaneke passeras Dueodde, Olene, Østermarie och Bølshavn. Staden har just röstats till Danmarks vackraste handelsstad. Idag finns det många små arbetsverkstäder med glas, keramik, målningar och textilier på hög konstnärsnivå. Centrum för många av dessa aktiviteter finns på Glastorvet, där glasstansen Pernille Bülow har sin verkstad. Staden är ett paradis om du har en "söt tand". Det är möjligt att följa isproduktionen på Svaneke Ice Cream, se arbetet i lakrits-verkstaden eller följ choklad och karamelltillverkningen i de små butikerna.  Vi besöker havtornsproducenten ”Höstet” där vi får rundvisning, information och produktavsmakning. Åter på hotellet beräknas vi vara vid 15.oo tiden

Lördag
Kanske tar du ett morgondopp innan frukosten serveras. Vi tackar för oss, packar ihop och tar snabbfärjan 10.30 från Rönne tillbaka till Ystad för återresa mot Skaraborg dit vi beräknas anlända under eftermiddagen efter ett Småländskt pausstopp.

Skriv ut ikon

Pris

Från 4485 kr / person

Resedatum

Avgått 2019-06-26

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:15
Tidaholm-Acklingakorset 05:35
Mullsjö VIP 06:00
Jönköping M2 / Statoil 06:30
Skillingaryd Syd -Statoil 06:55
Ljungbystopp - Statoil 07:45


RESFAKTA 4-dag
Hotell  Balka Sjöbad
 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* Snabbfärja t.o.r.
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukost
* 1 x Lunch
* 3 x Middag
* 2 x Utflyktsdagar
* 2 x Lokal guide
* Besök på "Höstet"