Skottland, Whisky, Slott & Ale

 

Bli bekant med Skottlands slott och borgar, med whiskeyn, alen och inte minst underbara naturscenerier och den sköna stämningen.

Onsdag   
Vi landar i Edinburgh där buss väntar. Efter ankomst till blir stadsrundtur i mångas tycke den vackraste staden i Europa med bl.a. Princess Street, Holyroodhouse och Edinburg Castle. ”Old Towns” 66 gränder och passager har fortfarande medeltidsatmosfär.  Staden vimlar av historiska byggnader och museer som lockar hit besökare från hela världen. Det passar säkert bra med sopplunch innan avfärd till slottet Scone Palace strax utanför Perth. Vid floden Tay i Perth stannar vi för middag och övernattning innan vi ger oss ut på botanisering bland några trevliga destillerier i området. Det lågskotska ordet "whisky" är en översättning av iriskans och skotsk gaeliskans uisce beatha vilket betyder "livets vatten"

Torsdag
Dagen börjar på Skottlands minsta destilleri  Edradour. Här framställs den speciella singlemalt whiskyn fortfarande helt hantverksmässigt i små mängder med exklusivt hög kvalitet.
Strax intill ligger trevliga Blair Athol Distillery, ett av de äldsta igångvarande destillerierna startat 1798.  
På vägen till vårt fina boende för två nätter i Grantown-on-Spey besöks trevliga Dalwhinnie distilleri, ett av de högst belägna i landet.

Fredag   
Resan går norrut för besök på ett par fina destillerierna. Eleganta Glenfarclas som tillverkar en enastående och komplex whiskey och sedan 1865 ägs och styrs av familjen Grants of Glenfarclas och välkända stora Glenfiddich med ett fint värdskap, ett destilleri färdigbyggt sten för sten1886 av William Grant tillsammans med sina sju söner och två döttrar.


Lördag 
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och beger oss söderut till Cairngorm Brewery i Avigmore. Här brygger man flera fina sorters välsmakande ale, många med modern stil och man har vunnit flera fina framgångar. På vägen tillbaka till Edinburgh besöker vi fina Blair Castle, vackert inbäddat i en parkliknande trädgård på Atholls vackra kullar för ett guidat besök. Vårt hotell ligger mitt i Edinburgh city. Du fick en guidad tur vid ankomsten och nu blir det tid på egen hand.

 

Söndag   
Det märks att vi är på ett intressant besöksmål så man är sällan ensam. Här är det alltid mycket folk även en söndagsförmiddag och det blir tid för en rejäl promenad  innan transferbusen tar oss till flygplatsen.

Skriv ut ikon

Pris

Från 11375 kr / person

Resedatum

Avgått 2017-10-04

Antal dagar: 5

Påstigningsorter

Landvetter 07:00

RESFAKTA 5-dag
Hotell   Salutation
                 Craiglynne
                 Premier Inn Central
Flyg        British Airways
Reserv.  För programändring

Allt detta ingår i priset:
* Flyg t.o.r. Edinburgh
* Bussresa
* 4 x Övernattning
* 4 x Frukost
* 1 x Sopplunch
* 3 x Middag
* Utfärder enl. program
* Entré Scone Palace
* Entré Blair Castle
* 5 x Destilleribesök
* 1 x Bryggeribesök
* Reseguide