Lübeck en klassiker i Juletid

När vi kommer till Lübeck möter oss stadsporten Holstentor, Rådhuset och Marienkirche. Lübeck kallas de sju tornens stad efter de fem kyrkor och två stadsportar vars torn höjer sig över stadsbilden.

Lübecks julmarknad är en av stadens höjdpunkter. Julmarknadstraditionen i Hansastaden har funnits sedan mitten av 1600-talet och lockar många. Den är uppdelad i olika marknadsplatser som är vackert utsmyckade och välordnade i fina miljöer. Tyskarna är skickliga på att skapa trivsam stämning.

Som på den traditionella marknaden som finns vid rådhustorget - Marktplatz i gamla stan, den bjuder på en mysig omgivning med många marknadsstånd och dekorationer runtikring torget. Här är det som om Lübeck bäddas in i juliga dofter av glühwein, kryddiga korvar och nyrostade kastanjer. Vid S:t Maria kyrka (Marienkirche) råder en historisk atmosfär, här är julmarknaden som resa tillbaka till medeltiden.

Tisdag
Vi kör direkt söderut utan långa ”uppsamlingsrundor” och är på eftermiddagen framme i den julpyntade gamla Hansastaden. Efter att vi checkat in på vårt hotell  är det dags för en första tur på stan . 
Onsdag
Idag återgår vi till vimlet i city och drunknar i juldekorationerna vid de många marknadsstånden. Du kan gotta dig med en glühwein mit schuss i årets specialtillverkade julmugg, avnjuta en god middag på en traditionell tyskrestaurang i närheten eller ta en korv mitt i julklappsshoppingen.
När julkänslan infinner sig i Lübeck, så bosätter den sig i stora som små. Hit kan man komma som man är, och landa i en atmosfär där man är ett med staden. Det känns enkelt, men unikt.


Torsdag
Efter gott om tid i vår julstad återvänder vi efter frukost mot hemorten dit vi anländer i behaglig tid under kvällskvisten efter ett shoppingstopp vid en gränshandel.

Boka
Skriv ut ikon

Pris

Från 2775 kr / person

Resedatum

2021-11-23 - 2021-11-25

Antal dagar: 3

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:30
Tidaholm Acklingakorset 05:40
Mullsjö VIP 06:15
Jönköping M2 / Statoil 06:45
Skillingaryd Syd -Statoil 07:10
Ljungbystopp - Statoil 08:05

 

RESFAKTA 3-dag 
Hotell    Golden Tulip     
                   Lübeckerhof

 

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  2 x Övernattning
*  2 x Frukostbuffé
*  Shoppingtransfer