Det vackraste av Norge

Vackert så man kan tappa andan !

Bergensbanan tar oss med tåg över Hardangerviddas toppar, dalar och vattenfall.  Vi gör en fantastisk båttur med Fjord Line längs med Vestlandskusten mellan Bergen och Stavanger och njuter av de omväxlande naturscenerierna som under dagarna spelas upp runt oss.   Allt detta vill vi att just du ska få uppleva.

Dag 1  Hemorten-Geilo
Avresa från hemorten mot norska gränsen och vidare till Oslo, Norges vackra huvudstad. Vi åker västerut genom Hallingdalen till Geilo, som är vackert belägen på den norska högfjällsplatån Hardangervidda.

Dag 2  Med Bergensbanan till Bergen
Efter frukost tar vi en morgonpromenad till järnvägsstationen och tåget som under tre timmar ska ta oss den fina sträckan fram till Bergen. Vi passerar över Hardangervidda, den högsta högfjällsplatån i Europa och vi åker över karga fjäll och genom tunnlar. Denna vackra tågsträcka förekommer i Jan Guillous bok ”Brobyggarna” som handlar om de vedermödor som genomleds under bygget. Väl framme i Bergen får vi tid på egen hand för att smälta alla intryck innan kvällens middag.
 

Dag 3  Bergen-Stavanger med Fjord Line
På förmiddagen möts vi på en guidad stadsrundtur som inkluderar ett besök på Bryggen, ett av Unescos   världsarv. Efter lunch går vi ombord på Fjord Lines fartyg som under eftermiddagen tar oss bland kobbar och skär den utsökt vackra sjövägen till Stavanger. Under resan kan den som är hungrig äta en god måltid, koppla av och njuta av den fina utsikten över västkusten. Vid 19-tiden är vi framme och vår buss kör oss till hotellet.

Dag 4  Stavanger och vidare till Arendal
Stavanger är Norges oljehuvudstad och under en guidad stadsrundtur ser vi bl.a. den gamla stadsdelen, ”Gamle Stavanger”. Vi kör sedan kustvägen och passerar Egersund, ”den vita staden” med vackra vitmålade trähus, innan vi når Arendal, en av Sörlandskustens charmigaste småstäder. Kanske passar det med en skön promenad innan middagen?

Dag 5  Arendal-hemorten
Under förmiddagen reser vi längs Oslofjordens västra kust till Sandefjord för att ta under eftermiddagen ta färjan över Oslofjorden mot Strömstad och därefter vidare mot hemorten efter några härliga dagar bland glittrande fjordar, vacker bebyggelse, hav och trolska  fjäll.

Skriv ut ikon

Pris

6675 kr / person

Resedatum

Avgått 2017-08-06

Antal dagar: 5

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 07:00
Skara Resecentrum 07:30
Åsenkorset - Macken 07:40
Grästorp Tre Älgar 08:00


RESFAKTA 5-dag
Hotell     Bardöla Höyfjell
                   Comfort Holberg
                   Scandic Stavacnger City
                   Thon Arendal
Rederi    Fjord Line
Valuta    NOK

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  4 x Övernattning
*  4 x Frukost
*  4 x Middag
*  Tågresa - Bergensbanan
*  Båt Bergen-Stavanger
*  Båt Sandefjord - Strömstad
*  Lokalguide - Bergen
*  Lokalguide – Stavanger
*  Vägavgifter
*  Reseledare