183233_vietnamplantage.jpg

Klassiska Vietnam 24/1 - 08/2

Fullmatad rundresa - med extra allt som ingår i priset

 

HANOI–HALONG BAY–HUE–HOI AN–HO CHI MINH CITY–PHU QUOC

Följ med till Vietnams mest omtyckta platser! Resan inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet Halong. Vi gör ett exklusivt familjebesök i kejsarstaden Hue, och lär oss laga läcker vietnamesisk mat i charmiga Hoi An. I Ho Chi Minh City åker vi på det spektakulära Mekongdeltat.

Resan avslutas med sol och bad på paradisön Phu Quoc.

 HÖJDPUNKTER
• Kryssning i Halong Bay
• Familjebesök i Hue
• Tre nätter i härliga Hoi An
• Cykelriksha i Ho Chi Minh City
• Båttur på Mekongdeltat
• Vietnamesisk matlagningskurs
• Sol och bad på ön Phu Quoc

 

DAG 1
Avresa med flyg från Sverige till Hanoi. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HANOI
Vi landar i Hanoi och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning och tar sedan en promenad i huvudstadens gamla stadsdelar. Här lever generationerna sida vid sida i sina små hus, som är flera hundra år gamla. I varje kvarter finns små butiker, restauranger och charmiga caféer inhysta i de vackra koloniala villorna. Burar med små kvittrande fåglar hänger lite varstans och längs boulevarderna kan folk sitta och äta, reparera mopeder eller klippa sig. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3
Dagen inleds med ett besök på Ho Chi Minhs mausoleum, där den magra nationalhjälten vilar i sin glassarkofag. Vi besöker också Ho Chi Minhs hus, vackert beläget i en grönskande park. Strax intill reser sig den lilla Enpelarpagoden ur sin lotusdamm. Vi tittar in i Litteraturens tempel, som var landets första universitet och numera är en rofylld plats omgärdad av fikon- och jasminträd. Vi passar på att besöka den fina Svärdsjön och templet Ngoc Son, beläget i hjärtat av staden. Lunch och middag ingår.

DAG 4 HALONG BAY
På morgonen beger vi oss med buss till Halong, en av världens vackraste skärgårdar. Enligt legenden skapades de 3000 öarna, bergen och dalarna av en drake, vars svansrörelser formade dalgångar som vattenfylldes när han kastade sig i havet. Vi åker ut på en kryssning i den storslagna bukten. Under färden besöker vi dramatiska kalkstensgrottor som är flera tusen år gamla. Ombord på båten serveras vi en god fisk- och skaldjurslunch. Vi beger oss sedan tillbaka till vårt hotell i Hanoi. Lunch och middag ingår.
DAG 5 HANOI
Dagen är programfri för egna aktiviteter, kanske blir det lite shopping eller besök på något av stadens fina museer. På kvällen går vi på vattenmarionetteater – en konstform som vietnameserna är ensamma om i världen. Lunch på egen hand, middag ingår.
DAG 6 HUE
Vi tar flyget till Hue, landets huvudstad från 1800-talets början och fram till 1945. Här besöker vi Citadellet och den Förbjudna purpurstaden, som var avsedd endast för den kejserliga familjen. Vi tar en båttur på Parfymfloden och besöker sedan Thien Mu-pagoden, en av de mest berömda byggnaderna i Vietnam. Lunch och middag ingår.
DAG 7 HOI AN
Vi börjar dagen med ett besök hemma hos en pensionerad kollega till vår Vietnamesiska samarbetspartner. Där får vi prova på vietnamesiskt te och kaffe, samtidigt som vi lär oss mer om hur det är att leva i Vietnam. Sedan besöker vi kejsar Tu Ducs imponerande grav. Han hade 104 fruar, otaliga konkubiner samt en stab av 50 kockar. Vi fortsätter söderut till den lilla staden Hoi An, belägen knappt fyra timmars bussresa från Hue. Resan går över det storslagna Molnpasset med toppar på över 1200 meter. Den charmiga staden Hoi An är känd för sin vackra gamla bebyggelse och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. För att bevara staden är en stor del avstängd för motortrafik.   Lunch och middag ingår.
DAG 8
I dag ska vi få lära oss att laga traditionella vietnamesiska rätter på en matlagningskurs. Vi delas upp i mindre grupper med varsin engelsktalande guide som tar oss med på en båttur till den livliga matmarknaden, där vi får lära oss mer om de olika råvarorna och vad de används till.

Vi beger oss sedan till kurslokalen där vi ges en introduktion i vietnamesisk matlagning. När vi är klara avnjuter vi våra rätter till lunch och erhåller recepten på maträtterna vi precis tillagat samt ett vietnamesiskt köksredskap att ta med sig hem. Mätta och belåtna bekantar vi oss sedan med staden och ser bland annat Japanska täckta bron och Tan Ky House. Huset uppfördes åt en välbärgad köpman för nära 200 år sedan och ser nästan likadant ut i dag som det gjorde då. Vi besöker sedan Hoi Ans lokala marknad där man kan handla både mat, kryddor och sy upp kläder. Lunch och middag ingår
DAG 9
Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Besök någon av de härliga stränderna för lite avkoppling eller slappa vid hotellets pool. Vill man aktivera sig finns det mycket trevligt att hitta på i den gamla stadsdelen. Här finns mängder med uteserveringar och roliga butiker som säljer det mesta, men vietnamesiska lampor, färgglada sidensjalar och vietnamesiskt hantverk är extra prisvärt.
DAG 10 HO CHI MINH CITY
Från Hoi Ans grannstad Danang flyger vi till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad. Staden är kanske mer känd som Saigon och än idag föredrar många vietnameser att använda sig av det gamla namnet. Vi gör en spännande utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar. De över 20 mil långa, smala tunnlarna var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. Efter middagen gör vi en kvällstur med cykelriksha och ser några av de största sevärdheterna som det forna Presidentpalatset, Notre Dame-katedralen och Stadshuset, som byggdes av fransmännen. Lunch och middag ingår.
DAG 11
Dagen ägnas åt en tur upp i det bördiga Mekongdeltat. Vi besöker en fruktträdgård och gör en båttur uppför Tien Gang. Dagen avslutas med ett besök på ett Cao Dai-tempel. Den något annorlunda religionen Cao Dai grundades på 1920-talet, och har lyckats förena idéer från buddhism, taoism, kristendom, hinduism och konfucianism.  På kvällen träffas vi för en gemensam avskedsmiddag, då vi imorgon säger farväl till vår svensktalande guide. Lunch och middag ingår.
DAG 12 PHU QUOC
Vi åker ut till flygplatsen för vår färd vidare till paradisön Phu Quoc, vars vackra stränder och klara vatten bjuder in till härliga dagar med sol och bad. Lunch ingår, middag på egen hand. 
DAG 13
Programfri dag för sol och bad. Lunch och middag på egen hand. Koppla av och njut av solen och värmen på den tio kilometer långa sandstranden Long Beach. Här ligger vårt hotell som erbjuder de bästa förutsättningarna för att du ska kunna smälta intrycken från resan och verkligen slappna av. Vill du aktivera dig rekommenderar vi en snorkeltur eller varför inte hyra moped och utforska ön. Här finns både små fiskebyar och vacker natur. Öns största by Duong Dong erbjuder spännande marknader, barer och trevliga restauranger.
DAG 14
Även denna dag är programfri för egna aktiviteter.  Lunch och middag på egen hand.
DAG 15
Vi flyger tillbaka till Ho Chi Minh City för att sedan ta vårt flyg vidare hem. Lunch och middag på egen hand. Varför inte förlänga din resa med ett par extra dagar på Phu Quoc eller i Ho Chi Minh City?
DAG 16
Ankomst till Sverige.

Skriv ut ikon

Pris

Från 30950 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-01-24

Antal dagar: 16

Påstigningsorter

Stockholm

 

RESFAKTA  15 dag

Flyg     Quatar Airways
Guide Danne Michaneck
Anm    Reservation för
               programändringar
       

 

Allt detta ingår i priset:

* Flyg i ekonomiklass till
   Hanoi och hem från Ho Chi
   Minh City

* 13 nätter i vald rums-
   kategori på hotell av god
  standard

* Svensktalande färdledare

* Fullständigt program inkl. samtliga entréavgifter

* Frukost alla dagar, samt 16
   måltider inkl. dryck enl.
  program

* Alla transporter och bagagehantering i Vietnam

* Dricks till chaufförer och guider

* Flygskatter och säkerhetsavgifter

* Informationspaket