Rhen, Mosel & Ahrdalens vackra vinvägar

Tre Tyska vinområden

Rhen och Moseldalen är sedan länge kända för sina vita viner, medan den mindre Ahrdalen är Tysklands huvudproducent av röda viner av god kvalitet. Det blir smakupplevelser men också en hel del om det vi ser omkring oss under färdvägen.

Lördag               
Resan går via Jönköping, Helsingör, förbi Hamburg och till resans första övernattning.

Söndag             
Vi styr sydväst och är under eftermiddagen framme i fina Rüdesheim där du bor mitt i centrum bland vinstugorna och nära till allt. Innan middagen gör vi bekantskap och provar regionens viner hos Weingut  Prasser 

Måndag            
Dagsutflykt till Moseldalen där vi besöker bl.a. Bernkastel Kues. Hos trevliga och kritikerrosade Dr. Pauly- Bergweiler provar vi fem viner från området.  Det blir även egen tid på orten.  Åter i Rüdesheim väntar middag och en sista skön kväll på stan.

Tisdag                
Den vita flodbåten tar oss på en fin färd nedströms floden Rhein mot Koblenz. Här besöker vi bl.a. Deutsches Eck med sitt mäktiga monument där Rhen och Mosel flyter samman. Staden har en kompakt och  trevlig kärna där vi gärna stannar en stund. Under eftermiddagen besöks Weingut Kloster Marientahl i Ahrdalen för en provning av dalens viner. I den förtjusande orten Bad Neuenahr-Ahrweiler står middagen dukad på Dorint Parkhotel.

Onsdag                 
Det blir lite egen tid i byn på innan vi vid lunchtid gör ett intressant och berikande studiebesök på exklusiva Warsteiner Brauerei. Du bjuds både på en runtur genom anläggningen med det gulglänsande tåget och får smaka på produkten som gjort bryggeriet vida känt. Framme vid resans sista övernattning väntar middag.

Torsdag               
Efter frukost åker vi mot Puttgarden med kompletteringsstopp, om det skulle vara något som fattas i skafferiet. Hemorten når vi inte allt för sent  under kvällen, förmodlilgen med några goda eleganta viner som du hittat på våra besöksmål

Skriv ut ikon

Pris

Från 7275 kr / person

Resedatum

Avgått 2019-09-28

Antal dagar: 6

Påstigningsorter

Skövde Arenan 05:00
Tidaholm Acklingakorset 05:20
Mullsjö VIP 05:45
Jönköping M2 / Statoil 06:45
Skillingaryd Syd -Statoil 07:10
Ljungbystopp - Statoil 08:05
Helsingborg 10:00


RESFAKTA 6-dag
Hotell    BW
                  Park Hotel
                  Dorint Park
 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 5 x Övernattning
* 5 x Frukostbuffé
* 5 x Middag
* 3 x Vinprovning
* Bryggeribesök
* Flodbåt på Rhen
* Utflykter enl. program
* Färjor & vägskatter
* Reseguide


Kloster Marientahl