Kroatien - Brela - Makarskarivieran

För dig som vill ha det lite extra på din semester

Stranden och naturen ger den lilla fina orten Brela på Markarskarivieran en välkomnande och avslappnande atmosfär. Oavsett om du söker efter äventyr eller bara vill insupa landskapet är Brela en fantastisk plats att komma till.  Bluesun Hotel Soline ligger direkt vid den välskötta stranden och har toppmoderna hälsofaciliteter. Poolområdet har terrass och bar. Hotellet har också inomhuspool. Du har tillgång till golfsimulator inomhus, biljardbord, darttavlor och gym. Rummen är stora och snyggt inredda med balkong, luftkonditionering, wifi, minibar, LCD-TV med satellitkanaler, hårtork och säkerhetsskåp som standard. Hotellet har fått höga betyg och är många gästers favorit för sitt fina läge.

Dag 1
Avresa från Landvetter ca 12.05  till Split där vår buss väntar på att ta oss direkt till vårt hotell
Dag  2
Ledig dag
Dag 3
Dagsutflykt till pärlorna Split och historiska Trogir. Split är Kroatiens näst största stad och en av de vackraste. Gamla stan domineras av Diocletianus mäktiga palats med dess höga klocktorn. byggt i slutet på 200-talet av den romerska kejsaren Diocletianus. Gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. Det bara kokar av historia i kvarteren och gränderna.  Trogir består av 3 delar, Huvuddelen, Gamla Staden ön, och Ciovo delen.  Gamla staden är inskriven i UNESCO världsarv. Gamla staden ön har en av de högsta koncentrationerna av kyrkor och fina byggnader i romersk, renässans och barock arkitekturstil i världen.. Det var en viktig stad att erövra för att härskare utmed Adriatiska havskusten.
Dag 4
Ledig dag


Dag 5
Idag gör vi en skön utflykt med egen båt till skärgårdsön Brac.
Turen går till en av de största sötvattenskällor I Medelhavet, naturfenomenen Vruja. Detta anses att vara bland dom vackraste bukten i Kroatien.
Därefter åker vi till den pittoreska byn Pucišca på Brac, känd för sin skola, ”Klesarska Škola” , som är en av ytterst få skolor, där man fortfarande lär ut det traditionella hantverket, stenhuggeri. Den världskända råvaran till alla fantastiska konstverk, kalkstenen från Brac, kommer från det närliggande stenbrottet i stadens utkant. Den stora stoltheten på ön Brac är kalkstenen som är världskänd och  utsmyckar bland annat det Vita hus i Washington, Taj Majal, slottet i Stockholm och många andra byggnader.
Lunch komplett med vin serveras ombord på båten under den härligt avslappnande dagen till sjöss.
Dag 6
Charmiga Mostar - Orientens fönster med den fina gamla bron har satt sig lite speciellt i våra minne. Stadens arkitektur är en kombination av gammal osmanisk och österrikiskt stil. Mostar är staden som präglas av två kulturer, två religioner, en flod som delar och en bro som förenar folket.
Nu är det dags att tillsammans med vår guide se bland annat den gamla basare, turkiska huset, en av de många moskéerna och den gamla bron som återuppbyggdes 2004.  Du kommer också att få egen tid att strosa runt för att besöka gallerier och hantverkare.
Traditionell lunch ingår i resan.

Dag 7
Ledig dag
Dag 8
Under eftermiddagen lämnar vi Brela och tar oss till flyget som avgår ca 17.oo från Split.


 


 

 

Denna resa är fullbokad
Skriv ut ikon

Pris

Från 11850 kr / person

Resedatum

2020-09-29 - 2020-10-06

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 07:45
Skara Resecentrum 08:15
Vara Hüllert 08:30

 

RESFAKTA  8-dag
Hotell   Soline
Tillval   Transfer Landvetter
 

Allt detta ingår i priset:
* Flyg t.o.r.
* Transfer enl. program
* 7 x del i seaside room
* 7 x Frukost
* 2 x Lunch
* 7 x Middag
* 3 x Utflykter enl. program
* 3 x Lokal utflyktsguide
*  Reseledare