495296_pragbroar.jpg

Prag i mitt hjärta - sensommar

Perfekt läge vid Gamla Stan. Bra guidningar. Dresden får du på köpet.

Det finns några få destinationer som fortfarande besitter förmågan att få till och med en mycket blaserad turist att stanna upp för eftertanke.  Prag måste räknas som en av dessa destinationer.
Har du därtill en riktigt duktig guide som kan sin historia om landet och staden blir det så mycket bättre.  Prag är aldrig förstört av krig och stadens tusenåriga historia är inrotad i dess innersta väsen. Dess ojämförbara sevärdheter och distinkta personlighet har utvecklats samtidigt som staden har utvecklats till en av de viktigaste huvudstäderna i Europa. Den har varit huvudstad för Böhmens slottsdistrikt i hundratals år. Under hela medeltiden ökade Prags betydelse som Karl den fjärdes huvudstad.

 

Dag 1  Hemorten - Berlinområdet

Vi åker genom Danmark och tar färjan i Gedser till Rostock. Vårt 4-stj hotell i södvästra Berlin når vi för incheckning och middag under kvällen.

Dag 2 Berlin - Prag

Resan fortsätter till Prag dit vi anländer redan vid lunchtid. Här har vi fyrstjärnigt boende direkt i centrum vid gamla stan med bara några minuters promenad till Václavsképlatsen dit vi tar en gemensam promenad och ser både Gamla stadens torg, det astronomiska uret, Karlsbron och mycket mer. Trevliga restauranger är det gott om, ofta med priser som är häpnadsväckande låga varför vi överger ”tråkiga” hotellmatsalar och låter dig botanisera efter eget tycke och smak. Vår reseledare som bott i staden flera år har koll och hjälper dig gärna.

Dag 3 Prag

Det känns som att gå omkring i en historiebok. Vi tar dig på en ordentlig guidad rundtur i Hradcany – Borgstaden. Du ser och upplever det mesta av Prag på våra dagar här. Musikintresserade får sitt lystmäte på kyrkornas konserter, gatumusikanter och välskolade jazzmusiker. Prag är känt för trevliga ölstugor där du läppjar på ett glas tillsammans med lokalbefolkningen. Böhmisk kristall av högsta klass köper du billigt.   

Dag 4 Prag

Här har vi lämnat en dag med egen tid då vi vet att intressena är många. Vår reseledare kommer gärna med förslag på intressanta besöksmål och ordnar även gemensamma aktiviteter för den som vill följa med.   

Dag 5 Prag – Dresden  

Vi lämnar Prag och kommer till Dresden för en stadsvandring och en egen tid på stan. Spreewaldområdet passeras innan ankomst till Berlin och vårt centrala hotell för middag och övernattning..

Dag 6 Rostock Hemorten

Efter frukost och lite shopping går båten till Gedser.  Danmark passeras och fram på kvällenär vi åter på hemorten. Vår Pragresa kommer säkert att kännas både avkopplande och mycket intressant, inte minst pga vår duktige guide som kan sin stad efter att ha bott där en längre period.

Skriv ut ikon

Pris

Från 4875 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-09-02

Antal dagar: 6

Påstigningsorter

Skövde - Arenan 04:15
Tidaholm Acklingakorset 04:35
Mullsjö VIP 05:00
Jönköping Eurostop Statoil 05:45
Skillingaryd Syd -Statoil 05:50
Ljungbystopp - Statoil 06:45
Hälsingborg Knutpunkten Hpl Jvg-gatan 08:45

 

RESFAKTA 6-dag

Hotell    NH Berlin Potsdam
                  Downtown  Prag
                  Mark Hotel Berlin
Valuta    EUR, Tjeckiska koruna


Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 5 x Övernattning
* 5 x Frukost
* 2 x Middag
* 2 x Gudningar i Prag
* Guidning Dresden
* Reseledare / Guide