Rovinj - Adriatiska havets oslagbara pärla

Rovinj – Adriatiska havets oslagbara pärla ligger på Istrien i norra Kroatien.  När vi kommer är det som allra grönast och det vackra landskapet står i full blom.

Istrien är ett gigantiskt skafferi fyllt av historia, goda viner, delikatesser och olivolja av bästa klass. Den vita tryffeln, den dyrbara gudagåvan för törstande smaklökar hittar du i Europas främsta tryffelregion – Istrien som seglat upp som en ny högt skattad matdestination. På denna resa får du uppleva allt detta i en miljö som slår det mesta.

Dag 1
Vi flyger från Landvetter. Vid ankomst möter bussen som tar oss till den historiska pärlan Rovinj och vårt eleganta boendet, vackert inbäddat bland pinjeträden i ett före detta habsburgskt palats med sköna pooler, promenadvägar och det kristallklara havet runt om oss.

Dag 2
Efter frukost får vi en trevlig och intressant stadsguidning i historiskt unika gamla och mycket vackra Rovinj.

Vi gör även besök på Batana Eco-museum som är listat i UNESCO: s register över goda skyddspraxis för att bevara det immateriella kulturarvet i världen. Runt den lilla fina hamnbukten som är fylld med små bruks och fritidsbåtar ligger hamnpromenaden med trevliga restauranger och vattenhål.

Dag 3 - 6
Dagarna varvas med utflykt och tid för avkoppling och egna upptäcktsfärder som vår reseledare på plats gärna tipsar om.

Under en heldagsutflykt besöks bl a den högt belägna byn Motovun som tillhörde republiken Venedig från 1278 till 1849 och därefter Habsburgska riket. Vi upptäcker världens minsta stad Hum och fortsätter till en annorlunda bondgård, där vi deltar i tryffelsafari med pigga hundar som nosar upp svamparna som växer i jorden. Tryffel är en riktigt stor produkt här och man har planterat ekar i tusental för att få svamparna på riktigt gott humör. Kvalitén är på den absoluta toppen. Vi bjuds på en riktig läcker ”tryffellunch” med ost och vin!  Under eftermiddagen träffar vi den duktige vinbonden Frank Arman som låter oss prova trevliga och ortstypiska viner.

Dag 7
Efter frukost beger vi oss till Venedig där vattentaxin tar oss från Tronchetto till San Marcoplatsen. Här möter lokalguide för en informativ stadsvandring och du får även några timmar på egen hand för att drömma dig  tillbaka till den svunna  ”tiden annorlunda”.   Middag och övernattning blir det i Venedigs ”vardagsstad”  Mestre.

Dag 8
Avresa från Venedig till Landvetter på eftermiddagen.

Skriv ut ikon

Pris

Från 11375 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-05-12

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Landvetter 10:00


RESFAKTA 8-dag
Hotell        Katarina
                      Antony Palace
 

Allt detta ingår i priset:
*  Busstransfer enl. program
*  Flyg t.o.r. Landvetter
*  7 x Övernattning
*  7 x Frukostbuffé
*  1 x Delikatesslunch
*  7 x Middag
*  Stadsvandring
*  Heldagsutflykt
*  Vattentaxi Rovinj
*  Vattentaxi Venedig
*  Guidning Venedig
*  Vinprovning
*  Reseguide
*  Lokalguider
*  Skatter & entréer enl.         
     program