873935_irlandkylemore-abbey.jpg

Connemara Kylemore Abbey

Irland - Innehållsrik rundresa 12-19/4-18

Mitt Irland – Det bästa av södra Irland med svensk guide

Ta del av ett stycke irländsk historia, kultur och vacker natur med svensktalande guide. Rundresan Mitt Irland startar i livliga Dublin och tar dig genom södra Irland till anrika ruiner, slott och vackra landskap. Fascineras av de ståtliga kyrkoruinerna vid Rock of Cashel, känn kraften från havet som slår in vid de 200 meter höga Cliffs of Moher och njut av den natursköna rutten Ring of Kerry. Besök också det märkliga stenlandskapet the Burren och det vackra gamla klostret Kylemore Abbey med trädgårdar. Självklart ska du även få smaka på irländsk whiskey och Guinness öl och se hur dessa ädla drycker blir till. Resan avslutas med en traditionsenlig Irländsk afton med sång och dans.Vi reser bekvämt i buss med förbokade upplevelser, förbokade hotell och inkluderad middag varje kväll. Vår duktiga guide ser fram emot att välkomna dig till Irland – den gröna ön!

Dag 1   Ankomst till Dublin där vi bor den första natten. Passa på och promenera runt i området, shoppa på O’Connell Street eller ta en drink i det berömda området Temple Bar. Till kvällen väntar middag och övernattning på hotellet.

Dag 2    Rock of Cashel och Killarney
Starta dagen med en god irländsk frukost. Därefter lämnar vi Dublin och reser söderut för att stanna i Kilkenny. Passa på och njut av stadens medeltida hus och gator. Tips! Besök gärna Kilkenny slott här. Lunch äts på egen hand.

Vi reser vidare till Tipperary för att besöka de ståtliga kyrkoruinerna Rock of Cashel. Dessa ruiner är en av Irlands mest populära sevärdheter och reser sig högt över den omgivande slätten. Därefter går turen till Killarneyområdet för incheckning på vårt hotell där du skall bo i två nätter. Vi äter middag innan det är dags för övernattning.

Dag 3    Frukost på hotellet innan det är dags för dagens äventyr. Idag väntar en av Irlands mest populära rutter; Ring of Kerry. Från Killarney åker vi genom staden Killorglin och vidare längs kusten på den breda halvön Iveragh. Vi passerar städerna Glenbeigh, Cahirciveen, Waterville och Sneem. Landskapet här är sannerligen spektakulärt med dess vindpinade klippor, stillsamma sjöar, förlorade dalar och klippiga berg som tillsammans bildar en fantastisk skönhet. Från Sneem går resan via ”Ladies View” tillbaka till Killarney. Vi stannar på ett trevligt ställe för lunch som bekostas på egen hand.
Till kvällen väntar åter middag och övernattning på hotellet.

Dag 4    Cliffs of Moher och the Burren
Efter frukost ger vi oss iväg med bussen med sikte på berömda Cliffs of Moher. Dessa spektakulära klippor av sandsten och lerskiffer är som högst 200 meter höga och sträcker sig över sju kilometer kust. Passa på att fotografera dessa imponerande klippor som stupar rakt ner i Atlanten. Under dagen stannar vi på ett trevligt ställe för lunch som bekostas på egen hand.

Resan fortsätter genom the Burren, ett unikt och fascinerande landskap av porös sandsten. Ett landskap utan träd och stora växter, men i sprickorna gömmer sig olika typer av blommor som växer året runt. Vi checkar in på vårt hotell utanför Galway, där vi skall bo de kommande två nätterna. Kvällen avslutas med middag.

Dag 5   Connemara och Kylemore Abbey
Inled dagen med frukost innan vi åker genom Connemaraområdet till Kylemore Abbey. Connemara bjuder på sjöar, floder, mossar och berg. Här finns små byar där gaeliska fortfarande är det främsta språket och det mesta är som det alltid har varit. Detta är utan tvekan den vildaste och mest romantiska delen av Irland.

Vi besöker Kylemore Abbey som ligger vackert beläget vid en sjö och är en av västra Irlands mest besökta attraktioner. Från början byggdes huset åt en förmögen politiker för att sedan bli ett kloster och internatskola som sedan stängde år 2010. Passa på att besöka de restaurerade rummen och promenera i den viktorianska trädgården innan du återvänder till hotellet. Lunch under dagens gång bekostas på egen hand.
Du avslutar dagen med middag och övernattning.

Dag 6  Kilbeggan Distillery, Dublin Stadsrundtur och Guinness Storehouse

Ät frukost på hotellet innan vi åker vidare österut mot Dublin. Resan går mot mitten av Irland där vi stannar till vid Kilbeggan Distillery, världens äldsta destilleri, etablerat 1757. Här får du se hur whisky destilleras och får även smaka på en krämig irish coffe. Vi stannar på ett trevligt ställe för lunch som bekostas på egen hand.
Resan fortsätter till Dublin där vi gör en guidad stadsrundtur och får se Dublins höjdpunkter. Därefter väntar en guidad tur på Guinness Storehouse där det sjuder av aktivitet på de sju våningsplanen. Här finns utställningar, historia och shopping av Guinness produkter. Avsluta besöket i deras skybar med en perfekt ”Pint of Guinness” och fin utsikt över Dublin. Kvällen följs av middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 7   Trinity College/Book of Kells och Irländsk afton
Starta dagen på bästa sätt med en god irländsk frukost. Idag gör vi en promenad till Trinity College där den unika ”Book of Kells” finns i tryggt förvar. Lunch äts på egen hand.

Till kvällen väntar middag och övernattning på hotellet med Arlington Irländsk kväll – En helkväll med irländsk musik, dans och 3-rätters middag. Maten är irländsk och god, sången traditionellt irländsk och dansen utförs av de prisbelönta och mycket populära gruppen Celtic Rythm.

Dag 8     Ät en sista irländsk frukost innan det är dags att resa hemåt. Transfern hämtar dig på hotellet och kör till Dublin flygplats för hemresa. Trevlig resa och välkommen åter!

Skriv ut ikon

Pris

Från 14990 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-04-12

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Landvetter 07:00


Allt detta ingår i priset:
* 7 x Övernattning
* Flyg t.o.r.
* Flygtransfer Irland
* 7 x Frukost
* 7 x Middag
* Välkomstdrink
* Besök & entréavgifter
* Skatter & avgifter
* Svensktalande Guide
* Irländsk afton m musik

I priset ingår ej:
Dricks till servicepersonal,
chaufförer och guider ingår ej