Kroatien - Brela - Makarskarivieran

För dig som vill ha det lilla extra på din semester

Stranden och naturen ger den lilla fina orten Brela på Markarskarivieran en välkomnande och avslappnande atmosfär. Oavsett om du söker efter äventyr eller bara vill insupa landskapet är Brela en fantastisk plats att komma till.  Bluesun Hotel Soline ligger direkt vid den välskötta stranden och har toppmoderna hälsofaciliteter. Poolområdet har terrass och bar. Hotellet har också inomhuspool. Du har tillgång till golfsimulator inomhus, biljardbord, darttavlor och gym. Rummen är stora och snyggt inredda med balkong, luftkonditionering, wifi, minibar, LCD-TV med satellitkanaler, hårtork och säkerhetsskåp som standard. Hotellet har fått höga betyg och är många gästers favorit för sitt fina läge.

Dag 1
Avresa från Landvetter till Split där vår buss väntar på att ta oss direkt till vårt välutrustade och fina strandhotell.
Dag  2
Ledig dag
Dag 3
Dagsutflykt till pärlorna Split och historiska Trogir. Split är Kroatiens näst största stad och en av de vackraste. Gamla stan domineras av Diocletianus mäktiga palats med dess höga klocktorn. byggt i slutet på 200-talet av den romerska kejsaren Diocletianus. Gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. Det bara kokar av historia i kvarteren och gränderna.  Trogir består av 3 delar, Huvuddelen, Gamla Staden ön, och Ciovo delen.  Gamla staden är inskriven i UNESCO världsarv. Gamla staden ön har en av de högsta koncentrationerna av kyrkor och fina byggnader i romersk, renässans och barock arkitekturstil i världen.. Det var en viktig stad att erövra för att härskare utmed Adriatiska havskusten.
Dag 4
Ledig dag


Dag 5
Idag gör vi en skön avslappnande utflykt med egen båt bland skärgårdsöarna.
Vi besöker en av de pittoreska orterna som ligger på ön Hvar, korad till en av världens tio vackraste öar av tidningen Forbes och den solrikaste i Kroatien. Det blir tid att upptäcka orten innan det är dags att glida vidare till ön Brac och den omtalade orten Bol som är känd för stranden Zlatni Rat (den gyllene udden). Här får vi egen tid för avslappning, sol och bad eller för att upptäcka den mysiga staden Bol med sina små gränder och genuina stenhus.

Den världskända råvaran till alla fantastiska konstverk, kalkstenen från Brac, kommer från det närliggande stenbrottet i stadens utkant. Den stora stoltheten på ön Brac är kalkstenen som är världskänd och  utsmyckar bland annat Vita huset i Washington, Taj Majal, slottet i Stockholm och många andra byggnader.
Lunch komplett med vin serveras ombord på båten under dagen.
Dag 6 -7

Lediga dagar
Dag 8
Mitt på dagen avgår flyget tillbaka till Göteborg dit vi anländer ca 18.45


 


 

 

Boka
Skriv ut ikon

Pris

Från 11750 kr / person

Resedatum

2021-10-02 - 2021-10-09

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 00:00
Skara Resecentrum 00:01
Vara Hüllert 00:02
Vårgårda Rasta 00:03

 

RESFAKTA  8-dag
Hotell  Soline  ****
Tillval  Transfer Landvetter
Obs.      Tid meddelas senare
 

Allt detta ingår i priset:
* Flyg t.o.r.
* Transfer enl. program
* 7 x del i seaside room
* 7 x Frukost
* 2 x Lunch
* 7 x Middag
* 2 x Utflykter enl. program
* 2 x Lokal utflyktsguide
*  Reseledare