Forellenresor logotype

Kroatien - Istrien Rovinj Flyg

I maj är Kroatien som allra vackrast.

När Kroatiska Istrien är som vackrast
och grönskan står i  full blom

Istrienhalvön i norra Kroatien är ett gigantiskt skafferi fyllt av historia, goda viner, delikatesser. Olivolja av bästa klass och framförallt den vita tryffeln, en gudagåva för törstande smaklökar hittar du i Europas främsta tryffelregion – Istrien som blivit en ny matdestination för den som vill ha det lilla extra.
Dagarna varvas behagligt med utflykt och tid för avkoppling. Egna upptäcktsfärder som vår reseledare gärna tipsar om lockar också. Kanske lokalbussen till närbelägna Pula med sitt eget Coliseum, en båttur i vackra Limfjorden eller en dagstur till Venedig.

Dag 1
Vi landar praktiskt och bekvämt i Pula under eftermiddagen. Vår transferbuss tar oss från flyplatsen (ca 35 min restid) till historiska pärlan Rovinj och vårt eleganta boende på en egen bilfri ö vackert inbäddat bland pinjeträden.  Ett Habsburgsk palats på en egen lugn bilfri ö mitt i bukten (se bild nedan) med sköna pooler, promedanstigar i pinjelundarna.  Allt omgivet av ett magiskt klristallklart vatten runt oss. Känn dig prelivigerad.

Dag 2
Under förmiddagen går vi på en intressant stadsguidning i historiskt unika och mycket vackra Rovinj. Även Batana museet besöks där vi får det historiska beroende av havet och mycket mer belyst. I bukten som är fylld med rustika bruks och moderna fritidsbåtar finns dessutom mängder av trevliga restauranger, tavernor och caféer.

Dag 3
En dag för egna utflykter eller bara skön avkopplingDag 4
Under en heldagsutflykt besöks bl a den högt belägna byn Motovun som tillhörde republiken Venedig från 1278 till 1849 och därefter Habsburgska riket. Vi upptäcker världens minsta stad Hum och fortsätter till en annorlunda bondgård, där vi deltar i tryffelsafari med pigga hundar som nosar upp svamparna som växer i jorden. Tryffel är en riktigt stor produkt här och man har planterat ekar i tusental för att få svamparna på riktigt gott humör. Kvalitén är på den absoluta toppen. Vi bjuds på en riktig läcker ”tryffellunch” med ost och vin!  Under eftermiddagen träffar vi den duktige vinbonden Frank Arman som låter oss prova trevliga och ortstypiska viner.

Dag 5 - 7
Sköna dagar för härlig avkoppling och aktiviteter

Dag 8
Vi lämnar Istrien och landar strax före lunch. Här möter vår transferbuss för vidare färd mot hemorten många härliga upplevelser rikare!

Pris

11475 kr / person

Resedatum

Avresa: 2019-05-12
Återkomst: 2019-05-19

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Skövde 03:05
Tidaholm-Acklingakorset 03:25
Mullsjö VIP 03:50
Jönköping M2 / Statoil 04:20
Skillingaryd Syd -Statoil 04:45
Ljungbystopp - Statoil 05:35

 

RESFAKTA 8-dag
Hotell     Katarina
Flyg        Croatia Air
                   

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg t.o.r. Kastrup
*  Transfer t.o.r. Pula-Rovinj
*  7 x Övernattning
*  7 x Frukostbuffé
*  1 x Tryffel lunch
*  7 x Middag
*  Stadsguidning Rovinj
*  Heldagsutflykt Istrien
*  Vinprovning
*  Tryffeljakt med glada vovar
*  Transfer Pula-Rovinj t.o.r
*  Stads & hotellskatter
*  Reseledare/Guide
 

 
 


 


 


 


 


Utskriven 2019-08-18