Forellenresor logotype

Flodkryss Strasbourg - Cochem

Livsnjutning på Rhen & Mosel med 5-stj service.

Kryssa de romantiska delarna på floderna Rhen & Mosel mellan Strasbourg - Cochem. Ombord på det franska lyxrederiet Croisie Europa bor du 4-stjärnigt och fräscht med elegant service i absolut toppklass. Rymliga fönsterhytter med golvsängar, fåtöljer, badrum, luftkonditionering. Ombord finns bar/lounge, restaurang med förstklassigt kök, soldäck, underhållning och fin service. Kryssningen är ”all inclusive” enligt fartygets program: frukost, lunch, middag, kaffe/kak bufféer, fri dryck vin/öl/mousserande/drinkar/sprit/alkoholfritt, dock ej single malt och äkta champagne.

Söndag     Hemorten - Hannover
Efter avresa enligt tidtabell passerar vi Danmark och kommer till Hannoverområdet för middag och övernattning.

Måndag     Strasbourg
Under eftermiddagen anländer vi till Strasbourg där du välkomnas ombord på Crouise Europas eleganta fartyg. Introduktion och välkomstcocktail väntar innan det under kvällen bjuds middag och underhållning. Fartyget lägger ut och seglar i sakta mak under natten.

Tisdag     Mainz – Rüdesheim - Boppard
När fartyget ligger vid kaj har du möjlighet att följa med på diverse utflykter som bokas ombord (tillval).

Det är också  trevligt att bara gå iland och besöka orterna på egen hand.

Sakta stävar vi vidare förbi inte bara den mytomspunna Loreleiklippan utan även massor av medeltida vackra slott och underbara små och stora byar. Vinrankor i miljontals omger oss på sluttningarna längs floden.

Mellan strandhuggen kan du koppla av på soldäck och njuta av det vackra vinodlingslandskapet som kantar flodens stränder. På kvällen är vi framme i Boppard där vi ligger vid kaj för natten. Passa på att ta en skön promenad bland vinstugor och caféer

Onsdag    Boppard – Koblenz – Alken
Vi kastar loss och åker vidare den njutbara delen av Romantiska Rhen, listad som ett världsarv av UNESCO sedan 2002. Framme i Koblenz kan den som vill följa med på en trevlig och informativ stadspromenad (ingår) innan vi sätter kurs mot den lilla orten Alken vid Mosel dit vi kommer under eftermiddagen. Även här erbjuds utflykt (tillval) innan kvällens middag och underhållning.

Torsdag    Alken - Cochem
Vårt skepp kryssar vidare mot Cochem. Mosel har här skapat ett vackert unikt landskap som vi under vår färd  njuter av i fulla drag. Under eftermiddagen är vi framme i Cochem där det erbjudes både guidad stadsrundtur och vandringstur (tillval). Det vankas galakväll tillsammans med våra nyvunna vänner och för oss är det den sista middagen ombord

Fredag    Cochem - Bremen
Vi säger efter frukost farväl till besättningen och möter vår buss som under dagen tar oss förbi Bonn och Münster till Bremen och vårt supercentrala boende, direkt vid det berömda rådhustorget. Bremen är både historiskt intressant och har en vacker och flaneringsvänlig stadskärna. Vi tar en promenad och tittar på sevärdheterna. Då det vimlar av uteserveringar och små trevliga krogar, som det oftast gör i gamla tyska stader ger vi dig möjlighet att själv välja någon för din kvällsmåltid.

Lördag  Bremen - Hemorten
Efter frukost beger vi oss österut mot närbelägna Hamburg och vidare förbi Lübeck till överfarten mot Danmark. Åter i Sverige är vi med kanske sommarens bästa upplevelser i bagaget.


 

 

Pris

11845 kr / person

Resedatum

Avresa: 2019-07-14
Återkomst: 2019-07-20

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Skövde Arenan 05:30
Tidaholm Acklingakorset 05:50
Mullsjö VIP 06:15
Jönköping Eurostop Statoil 06:45
Skillingaryd Syd -Statoil 07:05
Ljungbystopp - Statoil 08:05
Helsingborg 10:00

 

RESFAKTA 7-dag

Rederi   Crouise Europa
Kat          FFFFF
Hotell    Median
                  Radisson Blu
              

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  2 x övernattning hotell
*  4 x Fönsterhytt huvuddäck
*  6 x frukost
*  2 x lunch
*  5  x middag
*  All inclusive enl. program
*  Utflykter enl. program
 

 


 


 


 


 


 


 


 

 


Utskriven 2019-08-18