Forellenresor logotype

Påskhelg i Schleswig-Holstein

Schleswig-Holstein är Tysklands nordligaste förbundsstat och flankeras av Östersjön och Nordsjön på varsin sida. Förbundsstatens smeknamn “landet mellan haven” indikerar ett landskap med vattnet som gemensamt tema. Detta till trots har den här delen av Tyskland mest kommit att bli en genomfartssträcka söderut för oss svenskar. Nu vet vi bättre och kommer att uppleva mer av landskapet, närheten till vattnet och de ”söta” småstäderna.  En liten avstickare gör vi dock söderut till förbundsstat Hamburg.

Fredag
Efter att ha passerat Lübeck kör vi några mil sydöst ut och är snart framme vid vårt boende i Bad Bramstedt, den lilla orten med ca 14´ invånare som blir utgångspunkten för våra dagar här.  Efter incheckning och lite egen tid väntar snart kvällens middag på oss.

Påskafton
Efter frukost gör vi en utflykt till den charmiga staden Eutin (rosornas stad) där vi får en guidad visning av slottet med anor från 1150 talet som ligger på en udde i Eutinersjön. Efter besöket beger vi oss till orten Malente där en av de trevliga båtarna som trafikerar fem av de små sjöarna i området väntar på att få ta oss med ut i omgivningarna. Under färden passar vi på att äta lunch ombord innan ankomst till Plön, vår slutdestination. Staden är vackert belägen mellan Stora Plönsjön och några mindre sjöar. Den största sevärdheten är renässansslottet byggt 1633 - 36 och en gång tidvis sommarresidens för det danska kungahuset. Fram på eftermiddagen är vi åter på vårt hotell för egen tid och kanske väntar både pool och bastu den som känner sig hågad innan kvällens middag.

Påskdagen
Idag gör vi utflykt till Hamburg. Den gröna staden vid vattnet räknas till en av Tysklands vackraste städer  Alla som någon gång varit här är betagna av dess flärd och maritima charm. Elbe, Alster, Hafencity, Speicherstadt, det nyss invigda konserthus Elbphilarmonie – här finns det varje dag något nytt att upptäcka och häpna över.  
Med 1,8 miljoner invånare är Hamburg Tysklands näst största stad och erbjuder ett unikt utbud av konst och kultur, excellenta restauranger, utsökta shoppingmöjligheter och en mängd historiska sevärdheter som stadens 1200-åriga historia har lämnat efter sig.
 
Hamburg är ung, modern och världsöppen – men samtidigt full av motsatser. På ena sidan den brokiga och samtidigt fattigaste stadsdelen St.Pauli med Reeperbahn, världens syndigaste kilometer. På andra sidan det prydliga och rika Blankenese med sina otaliga villor och romantiskt vackra utsikter över Elbes stränder och sluttningar.  I varje hörn ser Hamburg annorlunda ut och ändå passar allt harmoniskt ihop. Och i Hamburgs hamn, i stadens hjärta, lägger skepp till från hela världen.

Annandag Påsk
På förmiddagen är det dags att återvända norrut hem till Sverige och till  hemorten kommer vi fram på tidig kväll.    

Pris

3985 kr / person

Resedatum

Avresa: 2021-04-02
Återkomst: 2021-04-05

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 06:00
Tidaholm-Acklingakorset 06:20
Mullsjö VIP 06:45
Jönköping M2 / Statoil 07:15
Skillingaryd Syd -Cirkel K 07:35
Värnamo-Bredasten Cirkel K 08:00
Ljungbystopp 08:35
Helsingborg hpl järnvägsg . Knutpunkten 10:25

 

RESFAKTA 4-dag                             
Hotel   Wyndham   
                Bad  Bramstedt
 

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukost
* 2 x Lunch
* 3 x Middag
* 1 x Båttur
* Entré Schloss Eutin
* Guidning Schloss Eutin
* Stadsrundtur Hamburg
* Tillgång till pool & sauna
* Skafferishopping
* Färjor & vägskatt
* Reseledare


 

 

 

 


 


Utskriven 2021-01-24