Forellenresor logotype

Telemarkskanalen - Ett härligt stycke NorgeTelemark i sydöstra Norge är lika mångskiftande som det är vackert. Här finns charmiga kuststäder, den 105 km långa Telemarkskanalen som höggs in i de Norska Telemarksbergen under 1800-talet. När kanalen stod färdig 1892, blev den i Europa kallad ett "åttonde underverk" och den ansluter kusten med Telemarkens inre genom åtta slussar på ett avstånd av 105 km från Skien till Dalen i en underbar natur med berg och kullar som sträcker sig till nationalparken Hardangervidda.
 

Dag 1
I Strömstad kör vi ombord på Color Lines färja som tar oss över Oslofjorden till Sandefjord.
Härifrån kör vi vidare några mil västerut till Skien. Vi bor flott på Telemarks äldsta hotell, det anrika Thon Hotel Höyers som ligger centralt i Skien och vars historia sträcker sig ca 160 år tillbaka. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till kanalen, Henrik Ibsen Museum, den fina Brekkeparken och shopping.

Dag 2
Vi gör en härlig tur på den välkända Telemarkskanalen som förbinder vackra sjöar med älvar då vi stillsamt seglar från Lunde till Skien. Innan vi kliver på båten gör vi ett kort stopp i Vrangfoss för att se slussningen även från land. Under denna dag upplever vi fina slussar med stenmurade väggar, gamla slussvaktarhus, fina grönskande parker och en fantastisk natur. Telemark i all sin prakt! Ombord låter vi oss också väl smaka av den uppdukade lunchbuffén

Dag 3
Skien har vuxit samman med Porsgrunn och dess välkända Porslinsfabrik är väl värd ett besök på vägen till Sandefjord. Innan vi går ombord på båten tillbaka till Sverige hinner vi kanske med ett besök på valfångstmuseet strax intill som minner lite om näringens betydelse genom tiderna. Efter ännu en skön båttur siktar vi snart Strömstad där vi tar bussen tillbaka till hemorten.
 

Pris

4875 kr / person

Resedatum

Avresa: 2021-07-19
Återkomst: 2021-07-21

Antal dagar: 3

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 07:00
Skara Resecentrum 07:25
Vara Resecentrum 07:45
Grästorp Tre Älgar 08:20

 

RESFAKTA  3-dag
Hotel              Thon Höyers


Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 2 x Övernattning
* 2 x Frukostbuffé
* 1 x Lunchbuffé
* 2 x Middag
* Färja Strömstad-Sandefjord.
* Kanalbåt  Lunde - Skien
 


Infart mot  Sandefjord


Thon Hotel Höjers - Skien


Brekkeparken café


 


Utskriven 2021-04-20