Rain Man

Publiksuccén RAIN MAN -  en generös tidsresa direkt in i 80-talet på anrika Oscarsteatern.

Rain Man är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise i huvudrollerna. Virtuoserna Jonas Karlsson och Robert Gustafsson spelar givetvis huvudrollerna igen men nu tillsammans med stjärnor som Sophia Ledarp, Lars Väringer med flera.

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson), som dessutom står under en förvaltare. Brodern bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper d v s hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas för att länsa kassorna på Casinon, med hjälp av Raymonds unika egenskaper!

Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir både strapatsrikt och äventyrligt på många plan så växer sig kärleken stark mellan dem i denna FEELGOOD-föreställning.

Förutom Robert Gustafsson och Jonas Karlsson ser vi guldbaggevinnaren Sofia Ledarp, Gustav Levin, mångsidige Lars Väringer, Polly Kisch som gjorde succé i ”Zpanska flugan” och Therésè Andersson Lewis direkt från Så som i Himmelen.

Regi: Emma Bucht
Svensk översättning och bearbetning:   Martin Luuk

Skriv ut ikon

Pris

2275 kr / person

Resedatum

Avgått 2022-04-01

Antal dagar: 2

Påstigningsorter

Skövde - Resecentrum 10:00
Mariestad Resecentrum 10:35
Hova - Ingo 10:55
Finnerödja Hpl E20 11:05
Laxå - Ingo 11:20
Örebro Scandic/Statoil E20 11:55

 

RESFAKTA 2-dag
Hotell      Sc Grand Central
Läge        Kungsg / Vasag
Arena      Oscarsteatern
Ank          15.oo ca Sthlm
Avg          15.oo Sthlm
 

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  Övernattning
*  Frukostbuffé
*  Parkettbiljett  19.30