654757_freya_tony-zech.jpg

Från Nordsjö till Östersjö och Hamburg där emellan

Måndag
När vi färjat över från Danmark till Puttgarden styr vi kosan direkt till norraTysklands största outlet med mer än 110 butiker och många restauranger som har utvecklats till ett fantastiskt shoppingparadis för modeälskare och kvalitetsmedvetna. Nöjda med besöket tar vi oss vidare till Bad Bramstedt och vårt bekväma boende för tre nätter.

Tisdag
Idag ska vi besöka den spännande världsstaden Hamburg som på senare år har genomgott en otrolig förvandling. Vi börjar med en ordentlig stadsrundtur där du kommer att få se och höra om både gammalt och nytt som hänt, bl.a. det ”superheta” området Speicherstadt som visar vad man kan göra av ett jätteområde med gamla gigamtiska lagerhus och Hamburgs nya och hysteriskt dyra ”varumärke” Elbphilarrmonie. Vi ser den fina katedralen St Michel med sina fem berömda orglar.  Du kommer att få egen tid att verkligen kunna tillgodogöra dig staden och dess rika utbud. Kanske blir det den fina gallerian Jungfernstieg, Hamburg konsthalle eller ett besök på världens största modelljärnväg. En tur i jättehamnen med en av de populära rundtursbåtarna brukar också vara populärt.

Onsdag
Kielkanalen går från Östersjön till Nordsjön och firar 125 år 2020. Varje år passerar här upp till tre gånger så många fartyg som genom Panamakanalen eller Suezkanalen, så den är en av Europas mest trafikerade vattenvägar!  
Vi går ombord på den nostalgiska hjulångaren Freya i Brünsbüttel för att under dagen möta otaliga skepp av alla de slag på kanalen. Kanske möter vi också ett av de många kryssningsfartyg som använder kanalen som genväg till/från Östersjön. Ombord serveras brunchbuffet med lokala specialiteter och dryck samt ett ”kakbord” med tårtor och bakelser.

Torsdag
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och beger oss norrut. Det ges möjlighet till lite gränshandel innan överfart till Danmark. Åter på hemorten är vi fram på kvällen.

ring 0500 - 410087
Ring för att boka

Skriv ut ikon

Pris

Från 4995 kr / person

Resedatum

2022-08-29 - 2022-09-01

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:00
Tidaholm-Acklingakorset 05:20
Mullsjö VIP 05:45
Jönköping M2 / Statoil 06:15
Skillingaryd Syd -Cirkel K 06:30
Värnamo-Bredasten Cirkel K 07:00
Ljungbystopp -Ingo 07:35
Hälsingborg Knutpunkten Hpl Jvg-gatan 09:30

 

RESFAKTA 4-dag
Hotell     Tryp Bad Bramstedt

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukostbuffé
* 1 x Kakbuffé
* 1 x Brunchbuffé
* 3 x Middag
* Outlet besök
* Kanaltur nostalgifartyg
* Rundtur i Hamburg
* Färjor
* Vägskatter
* Reseguide
 

Trevliga Hamburg


Bron i Rendsburg


Hotellets pool


Planten und blomen


Hamburg kanal