858688_amsterdam-och-hollands-blommor-01.jpg

Holland med Årets Stora Blomsterparad Tis-Sön

Holland kan vi - se vårt specialpris.

På vår Hollandsresa kommer du att få maximalt med tid, intressant information om landet och många fina upplevelser på resmålet. Mycket hinner du uppleva på dagarna här då avstånden är korta.  

Tisdag
Efter att ha passerat Hamburg anländer vi under eftermiddagen till trevliga Bremen, där vi bor mitt i centrum. Här får vi en intressant guidad stadsvandring i den gamla staden innan middagen står bordet.   


Onsdag
Bara en dryg timma efter frukost passeras Hollandsgränsen på vägen in i Friesland. Vi kör ut på fördämningsvallen, Afsluitdijk som byggdes på 1930-talet mellan Waddenzee och Ijsselmeer som skydd mot Nordsjöns brutala översvämningar. Vi besöker Volendam, den lilla fina fiskarbyn vid Markermeer. Hollands ost är världsberömd och vi passar på att provsmaka. Kanske även de Holländska träskorna gör sig bra på foten idag. Vårt hotell ligger strategiskt beläget i trevliga typiskt holländska staden Alphen aan den Rijn mitt i blomster-distrikten strax söder om Amsterdam, dessutom granne med en fin fågelpark dit våra gäster har fri entré. Gemensam middagen väntar.

Torsdag
Det berömda blå Holländska porslinet ser vi i Delft där vi även besöker den fina centrumkärnan. Keukenhof är en stor, berömd och välskött utställningspark både utom och inomhus med ett jätteutbud av lökväxter i olika variationer. Här i område i Lisse ligger de största och vackraste blomsterfälten. När vi är åter i Alphen aan den Rijn kan den som vill följa med vår guide på ett besök i den fina fågelparken.

Fredag
Alkmaars berömda ostmarknad, en fredagsattraktion vi inte gärna vill missa. Staden har en fin och trevlig stadskärna och här får du även tid att äta lunch. Vägen går därefter vidare till Amsterdam och dess trevliga centrum från 1600-talet med 7000 kulturskyddade hus och mängder med kanaler. Här finns riktigt fina museer med konst, vackra berömda bostäder och kloster mitt i stan öppet för besökare. Vår guide tar dig ut på en intressant promenad  innan eftermiddagens båttur på stadens kanaler. Middag äter vi på en trevlig restaurang med influencer från landets stor internatonella befolkning innan vi återvänder till vårt hotell. 


Lördag
Sista dagen i Holland upplever vi ännu en av resans höjdpunkter, Blomsterparaden. Årets parad går mellan Noordwijk och Haarlem, en 55-årig tradition. Till vagnarnas utsmyckning går det åt 1.5 miljoner hyacinter, tusentals narcisser och andra blommor. När vi njutit färdigt av prakt och dofter beger vi oss österut mot Lübeck för middag och övernattning. 

Söndag
Efter frukost och en stund på väg är dags för skafferishopping för den som önskar, innan vi kör ombord på överfarten mot Danmark. 

Skriv ut ikon

Pris

Från 8325 kr / person

Resedatum

Avgått 2023-04-18

Antal dagar: 6

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:00
Tidaholm Acklingakorset 05:20
Mullsjö VIP 05:45
Jönköping Eurostop-Statoil 06:15
Skillingaryd Syd Cirkel K 06:35
Värnamo-Bredasten Cirkel K 07:00
Ljungbystopp 07:35

 

RESFAKTA 6-dag
Hotell  Bremen City
                Van der Valk Avifauna
                Wyndham

 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 5 x Övernattning
* 5 x Frukostbuffé
* 4 x Middag
* Entré Kuekenhof Blomsterpark
* Entré Avifauna Fågelpark
* Blomsterparaden
* Ostmarknad Alkmaar
* Kanaltur Amsterdam
* Delft Porslinsfabrik
* Träskotillverkning
* Ostprovning
* Utflykter & guidningar enl.
    progr.
* Guide / Reseledare