Costa Blanca - pärlor längs den vita kusten

När löven färgats gula och temperaturen sjunker några grader här hemma, är det fortfarande riktigt varmt och gott på Costa Blanca kusten. Då känns det skönt att tillbringa några riktigt härliga dagar här, som en förlängning av sommaren.  

Costa Blanca, den vita kusten, har fått sitt namn från sina vita stränder. Den vackra och kuperade kusten norr om Alicante är berömd för sitt solsäkra och behagliga klimat. Badorterna vid havet och de historiska byarna i bergen erbjuder en spännande mix av gammalt och nytt.

Vi flyger från Landvetter strax innan lunch och landar i Alicante där buss väntar för transfer till vårt hotell.
Här kommer vi att bo på 4-stjärniga Albir Playa & Spa Hotel i den lugna fina kustorten Albir. Hotellet har eget poolområde och till spa-avdelningen kan du som vår gäst gå två personer men bara betala entré för en i mån av plats.

I resan ingår en heldagsutflykt med lokal guide till regionens största stad Alicante som i sig är mycket sevärd. Stadens äldsta stadsdel El Barrio har vitkalkade stenhus, ofta dekorerade med färgglatt kakel. På den lokala matmarknaden återfinns lokala delikatesser som t.ex. turron, nougat gjord på mandel och honung. I området runt Alicante ligger en rad etablerade vingårdar och vi besöker trevliga Winery Casa Cesilia för en rundtur och produktprovning.

Den spektakulära lilla bergsbyn Guadalest är ett populärt utflyktsmål. Byn är byggd på en hög klippa runt det moriska Castillo San José och utsikten över de omgivande dalgångarna är magnifik. Vi gör en halvdagsutflykt hit med lokal guide som även den ingår i resan.
 

Skriv ut ikon

Pris

Från 11275 kr / person

Resedatum

Avgått 2021-10-09

Antal dagar: 11

Påstigningsorter

Landvetter
Skövde Resecentrum 07:00
Skara Resecentrum 07:25
Jung - Haralds 07:35
Vara Hüllert 07:45
Vårgårda Rasta 08:15

 

RESFAKTA 11-dag
Hotell    Albir Playa 
                  Hotel & Spa
Flyg         Norwegian
Tillval     Busstransfer Skövde 
                  -Landvetter t.o.r.
 

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg t.o.r.
*  Transfer flygplats–hotell  
     t.o.r.
*  Välkomstdrink
*  10 x Övernattning
*  10 x Frukost
*  10 x Middag
*  Utflykt till Guadalest
*  Utflykt till Alicante
*  Utflykt till vingård
*  Lokalguide
*  Reseledare