858688_amsterdam-och-hollands-blommor-01.jpg

Holland med Årets Stora Blomsterparad Fred-Ons

Holland med maximal tid på resmålet är en av våra favoriter - snart förstår du varför.

Fredag
På vår Hollandsresa i bekväm buss kommer du att få maximalt med tid och upplevelser på resmålet. Efter att ha passerat både Hamburg och Bremen står bordet dukat för resans första middag.


Lördag
Bara en dryg timma efter frukost passeras gränsen till Holland på vägen in i Friesland. Vi kör ut på fördämningsvallen, Afsluitdijk som byggdes på 1930-talet mellan Waddenzee och Ijsselmeer som skydd mot Nordsjöns brutala översvämningar. Vi besöker Volendam, den lilla fiskarbyn vid Markermeer. 
Fösta dagen i Holland upplever vi en av resans höjdpunkter - Blomsterparaden. Årets parad går mellan Noordwijk och Haarlem, en 55-årig tradition. Till vagnarnas utsmyckning går det åt 1.5 miljoner hyacinter, tusentals narcisser och andra blommor. När vi njutit färdigt av prakt och dofter beger vi oss till vårt hotell strategiskt beläget i den trevliga och typiskt holländska staden Alphen aan den Rijn mitt i blomsterdistrikten strax söder om Amsterdam för incheckning och middag. Dessutom bor du granne med en riktigt fin fågelpark dit du som gäst har fri entré om så önskas. Några fina dagar med intressanta program väntar dig tillsammans med vår duktiga guide. 
 Söndag - Tisdag
Hollands ost är världsberömd och vi passar på att provsmaka. Kanske även de Holländska träskorna gör sig bra på foten. Amsterdams trevliga centrum är från 1600-talet med 7000 kulturskyddade hus och mängder med kanaler. Här finns riktigt fina museer med konst, vackra berömda bostäder och kloster mitt i stan öppet för besökare. Som tillval kan du som önskar besöka Riksmuseet med bl.a Rembradts Nattvarden. Vår guide tar dig ut på en intressant promenad och du får även tid på egen hand innan eftermiddagens båttur på stadens kanaler. Middag äter vi på en trevlig restaurang innan vi återvänder till vårt hotell. Det berömda blå Holländska porslinet ser vi i Delft. Vår duktige guide tar dig till intressanta besöksmål under en promenad i Den Haag – Binnenhof. Keukenhof är en stor, berömd och välskött utställningspark både utom och inomhus med ett jätteutbud av lökväxter i olika variationer. Här i område i Lisse ligger de största och vackraste blomsterfälten. Sista dagen i Holland vänder vi under eftermiddagen österut. Strax söder om Lübeck väntar middag och övernattning. 

Onsdag
Efter frukost och en stund på väg är dags för skafferishopping för den som önskar, innan vi kör ombord på överfarten mot Danmark. 

Skriv ut ikon

Pris

Från 7375 kr / person

Resedatum

Avgått 2022-04-22

Antal dagar: 6

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:00
Tidaholm Acklingakorset 05:20
Mullsjö VIP 05:45
Jönköping Eurostop-Statoil 06:15
Skillingaryd Syd -Statoil 06:35
Ljungbystopp - Statoil 07:35

 

RESFAKTA 6-dag
Hotell  BW -Bremen
                Van der valk Avifauna
                StopOver
 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 5 x Övernattning
* 5 x Frukostbuffé
* 4 x Middag
* Entré Keukenhof   
   Blomsterpark
* Entré Avifauna Fågelpark
* Blomsterparaden
* Kanaltur Amsterdam
* Delft Porslinsfabrik
* Träskotillverkning
* Ostprovning
* Utflykter & guidningar enl.
   progr.
* Guide / Reseledare