Österlen med Rasmus Troedsson


          Upplev ljuvliga Österlen med
               Rasmus Troedsson 

Häng med på en innehållsrik kulturresa till ljuvliga Österlen. Vår ciceron och berättare under vistelsen i Skåne är den populära skådespelaren Rasmus Troedsson (Vår tid är nu, SVT)  Du får uppleva fyra innehållsrika dagar med ett digert och noga planerat program.
Förutom Rasmus blir det korsvirkeshus, Kurt Wallanders miljöer, besök och provning på en genuin skånsk vingård, smaksafari med skånska specialiteter,småstadsbebyggelse samt inte minst intressanta besök på både dit- och hemresan.
Upplev Österlen – konst, kultur, skånska specialiteter, provsmaka skånskt vin och möt en populär personlighet på sin hemmaplan.

Måndag
Det blir förmiddagsfika innan ankomst till Älmhult för lunch, introduktion och besök på IKÈA museet som invigdes 2016. Här kan du följa hela företagets imponerande historia. Framme i Kristianstad bor vi tre nätter på stadshotellet mitt i centrum. Dagen avslutas med middag.

Tisdag

Med över 300 idylliska skånska korsvirkeshus är Ystad en av Sveriges mest pittoreska småstäder. Pärla på Österlen rymmer genuina gatstensmiljöer kantade av unika korsvirkeshus, med rötter i medeltiden.  Vi beundrar den vackra miljön innan vi  blir guidade på det mer okända filmstudioområdet  YSVC. Här upplevs olika delar från flera av de produktioner som producerats i Ystad Studios under åren. Nu kan du stiga in i Kurt Wallanders lägenhet och polisstationen i BBC:s Wallanderproduktioner, liksom i Cirkus Imagos manege och Vintergatans rymdskepp.

Under eftermiddagen besöker vi trevliga Köpingsbergs vingård på en höjd med utsikt över havet.  Vi möts av Carl-Otto, vinmakaren med bubblorna i sin hand. Gården odlar allt från Chardonnay, Pinot Blanc till mer okända druvsorter såsom Solaris och Seyval Blanc. Här producerar mousserande vin enligt "méthode traditionelle " och vinerna ligger oftast minst fyra år "sur latte". Givetvis provar vi de leende bubblorna. 

Onsdag
Vår ciceron och berättare under dagen är välkände journalisten, skådespelaren och Kristianstadbon Rasmus Troedsson, som senast sågs i TV-serien ”Vår tid är nu"

Smaksafari – en historisk matupplevelse om Österlensk kokkonst och skånska mattraditioner. Du guidas av Maria och Göran på gården vi besöker. Under safarin kan du slå dig ner i organgeriet, allmogeträdgården eller örtagården, där du bland mycket annat får lära dig vilka kryddor som var viktigast förr på de österlenska gårdarna. Du får provsmaka rätter som ofta serverades förr, och du får lära dig varför grisen blev viktig för skåningarnas mathållning. Varför spettkakan blev så populär på de skånska kaffeborden, och varför bovete som i dag är trendig vegomat var vardagskost hos många på landsbygden för länge sedan. Efter rundvandringen serveras en kläcker lunchbuffé tillagad av råvaror från trakten

Simrishamn -  Österlens huvudstad är en genuin och vacker småstad där inte minst bebyggelsen utgör dess charm. Låga hus i pastellfärger ligger i långa rader längs kullerstensgator. Vackert snidade dörrar är typiska för trakten.  Åter i Kristanstad tar Rasmus med oss ut på en rundtur i sin egen hemstad.Under kvällen väntar resans sista middag.

Torsdag
På väg hemåt besöker vi Kullaro Form & Inredning som arbetar i det spännande materialet diabas. Med passion, envishet och diabas som grund skapas kontrastrika och tidlösa former och föremål ofta kombinerat med andra material som förhöjer och förskönar på ett oväntat sätt. Visionen är att varenda möbel och konstverk har en egen själ inpräglat i sig.

Boka
Skriv ut ikon

Pris

6950 kr / person

Resedatum

2021-11-15 - 2021-11-18

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Karlstad Jvg-statiom 06:30
Kristinehamn McDonalds 07:10
Gullspång Ingo 07:45
Mariestad - Rattugglan 08:20
Skövde Arenan 09:00


RESFAKTA  4-dag
Hotell   Stadshotellet 
Läge     Kristianstad City 
Anm     Bevis på vaccinering                        mot covid ska uppvisas   

Partner  SAJ - förmedling &
              NWT- Media   
 

Allt detta íngår i priset:
*  Bussresa
*  3 x Del i 2-bäddsrum
*  3 x Frukost
*  1 x Fm-fika
*  2 x Lunch
*  2 x Middag
*  Alla entréer och guidningar 
*  Lokal Ciceron 1 dag
*  Reseledare

 


Rasmus Troedsson
 


Lugna och sköna Österlen
 


Skånsk Äggakaka


Stadshotellet Kristianstad


Kullaro Design