Pappor på Prov

Sommarens skrattfest på Krusenstiernska Teatern i Kalmar  

När du närmar dig gården möts du av ett rött plank, det mest grundläggande på hela anläggningen eftersom den från början var helt privat och skulle stå som ett slutet rum. Innanför finner du en trädgård fylld av gamla valnöts och fruktträd, bärbuskar och blommorr och en örtagård med krydd-  och medicinalväxter. Mitt i idyllen sitter gästerna om sommaren och njuter av friluftsteater.

Det bjuds på ett komiskt kaos i Ray Cooneys fars regisserad av Edward af Sillén. Doktor Ljung (Thomas Petersson) står inför sin livs viktigaste dag. Han ska hålla föredrag inför 250 kirurger som rest ifrån hela världen till vackra Kalmar, och hans karriär står på spel. På plats är naturligtvis också hans högsta chef och dessutom hans fru. Ingenting får gå fel!

Men bara några minuter innan gästerna anländer får han oväntat besök av Maria som han inte sett på evigheter. De hade en kort passionerad affär för 18 år sen och nu avslöjar hon en oväntad hemlighet: Hon blev gravid efter deras kärleksnatt och födde en son. Nu har sonen fyllt 18, blivit myndig, och fått informationen om att han minsann HAR en pappa, och som tydligen jobbar som doktor på detta sjukhus. Nu är sonen på väg  i en desperat jakt på sin pappa. Medan doktor Ljung försöker hålla både sin karriär och sitt äktenskap intakt, virar han in sig i ett nät av galna lögner som blir mer och mer komplicerade att hålla reda på. Till sin hjälp tar han också in sin godtrogne, bäste vän; doktor Johansson (Ola Forssmed) som tvingas hjälpa till i det invecklade kaoset som även inkluderar en misstänksam polis, en livsfarlig översköterska (Sussie Eriksson), en showsugen doktorskollega och en senil gubbe (Andreas Nilsson) vilse på sjukhuset. Det här blir en skrattfest man inte vill missa.

Lördag
På vägen till Kalmar gör vi pausstopp. Vårt gemytliga hotell ligger helt perfekt  med ett brett utbud av restauranger och sevärdheter och gångavstånd till det mesta. Varför inte göra ett besök på Kalmar Slott.  Fram på kvällen tar vi en kort promenad till närbelägna Krusenstiernska gården och sommarens skrattfest.


Söndag
Strax innan lunch lämnar vi Kalmar och beger oss till Målerås berömda Glasbruk som producerar ett stort sortiment av unik glaskonst och vackra bruksföremål. I brukets restaurang, Värdshuset Hyttan passar vi på att äta lunch.

 

Boka
Skriv ut ikon

Pris

2585 kr / person

Resedatum

2022-07-16 - 2022-07-17

Antal dagar: 2

Påstigningsorter

Skövde Arenan 08:00
Tidaholm Acklingakorset 08:25
Mullsjö VIP 08:45
Jönköping M2 / Statoil 09:15
Skillingaryd Syd -Statoil 09:40

 

RESFAKTA 2-dag
Hotell  Slottshotellet
Läge      Mitt i City
Arena   Krusenstiernska
                 gården
Förest  19.3o
 

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  Övernattning
*  Frukost
*  Lunch
*  Teaterbiljett


Slottshotellets fina rum


Krusenstiernska Gården


Kalmargata

Kalmar Slott