858688_amsterdam-och-hollands-blommor-01.jpg

Holland med Årets Stora Blomsterparad Tis-Sön

Holland kan vi - se vårt specialpris.

Tisdag
På vår Hollandsresa i bekväm buss kommer du att få maximalt med tid och upplevelser på resmålet. Efter att ha passerat både Hamburg och Bremen står bordet dukat på vårt välbelägna hotell. 


Onsdag
Bara en dryg timma efter frukost passeras Hollandsgränsen på vägen in i Friesland. Vi kör ut på fördämningsvallen, Afsluitdijk som byggdes på 1930-talet mellan Waddenzee och Ijsselmeer som skydd mot Nordsjöns brutala översvämningar. Vi besöker Volendam, den lilla fiskarbyn vid Markermeer. Hollands ost är världsberömd och vi passar på att provsmaka. Kanske även de Holländska träskorna gör sig bra på foten idag. Vårt hotell ligger strategiskt beläget i trevliga typiskt holländska staden Alphen aan den Rijn mitt i blomsterdistrikten strax söder om Amsterdam, dessutom granne med en fin fågelpark dit våra gäster har fri entré. Gemensam middagen väntar. Några fina dagar med intressanta program väntar dig tillsammans med vår duktiga guide. 
Torsdag-Fredag
Amsterdams trevliga centrum är från 1600-talet med 7000 kulturskyddade hus och mängder med kanaler. Här finns riktigt fina museer med konst, vackra berömda bostäder och kloster mitt i stan öppet för besökare. Vår guide tar dig ut på en intressant promenad och du får även tid på egen hand innan eftermiddagens båttur på stadens kanaler. Miiddag äter vi på en trevlig restaurang innan vi återvänder till vårt hotell. Det berömda blå Holländska porslinet ser vi i Delft. Vår duktige guide tar dig till intressanta besöksmål under promenaden i Den Haag – Binnenhof. Keukenhof är en stor, berömd och välskött utställningspark både utom och inomhus med ett jätteutbud av lökväxter i olika variationer. Här i område i Lisse ligger de största och vackraste blomsterfälten.Lördag
Sista dagen i Holland upplever vi en av resans höjdpunkter, Blomsterparaden. Årets parad går mellan Noordwijk och Haarlem, en 55-årig tradition. Till vagnarnas utsmyckning går det åt 1.5 miljoner hyacinter, tusentals narcisser och andra blommor. När vi njutit färdigt av prakt och dofter beger vi oss under eftermiddagen österut. Strax söder om Lübeck väntar middag och övernattning. 
Söndag
Efter frukost och en stund på väg är dags för skafferishopping för den som önskar, innan vi kör ombord på överfarten mot Danmark. 

Skriv ut ikon

Pris

Från 7650 kr / person

Resedatum

Avgått 2022-04-19

Antal dagar: 6

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:10
Tidaholm Acklingakorset 05:30
Mullsjö VIP 05:55
Jönköping Eurostop-Statoil 06:25
Skillingaryd Syd Cirkel K 06:45
Värnamo-Bredasten Cirkel K 07:10
Ljungbystopp 07:45

 

RESFAKTA 6-dag
Hotell  BW-Bremen
                Van der Valk Avifauna
                Legula

 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 5 x Övernattning
* 5 x Frukostbuffé
* 4 x Middag
* Entré Kuekenhof Blomsterpark
* Entré Avifauna Fågelpark
* Blomsterparaden
* Kanaltur Amsterdam
* Delft Porslinsfabrik
* Träskotillverkning
* Ostprovning
* Utflykter & guidningar enl.
    progr.
* Guide / Reseledare