Forellenresor logotype

Charmiga Vilnius

Bland baltländernas tre huvudstäder är Vilnius den charmiga kusinen från landet. Men trots sin litenhet förför staden med sin värme och sköna glimt i ögat. Lägg till löjligt låga priser och Vilnius blir perfekt. Staden har bara drygt en halv miljon invånare och området som lockar besökaren avverkas bekvämt till fots. Det mesta som turisten vill se och uppleva ligger i Vilnius gamla, medeltida stadskärna, en av de största i sin art och rymmer över tusen monument från olika stilepoker varav flera mästerverk från barocken, gotiken och nyklassicism

Dag 1
Litauen är det sydligaste, största landet av de tre baltiska län­derna och vi tar färja kl 19.oo från Karlshamn till Klaipeda. Här kan vi koppla av ombord och handla till sjöpriser i shopen. Ombord äter vi middag i fartygets á la carte restaurang. Hytterna är moderna med båda sängarna på golvet.

Dag 2  Klaipeda - Kaunas - Vilnius
Efter frukost ankommer vi Klaipeda där vi börjar med att ta en titt på staden innan avfärd mot Kaunas, landets näst största stad. Vi tar en titt på stadens sevärdheter samtidigt som det är lunchdags.  
Vårt mål är huvudstaden Vilnius, landets äldsta stad och upptagen på Unescos världs­arvslista. Stora delar lades i ruiner under andra världskriget, men omfattande renoveringar har återskapat stadskärnan. De äldsta husen är över 500 år gamla. Här blandas barock och gotik och kyrkorna är många, den ena vackrare än den andra. Gediminas torn är Vilnius symbol och högst vajar den litauiska flaggan sedan 1988.
Kvällens middag äter vi på hotellet

Dag 3 Vilnius
Efter frukost gör vi en intressant stadsrundtur med lokal guide innan du får tid på egen hand. Vårt hotell ligger perfekt i centrum och vår duktiga guide är på tårna för att hjälpa dig som önskar med tips och idéer. Om du vill kan du under eftermiddagen följa med på en promenad i gamla stan.   

Dag 4 Vilnius – Traki - Klaipeda
Efter frukost åker vi 3 mil västerut till Trakai, slottet från 1300-talet som ligger på en liten ö i insjön Galvé. Det använ­des från början som försvarsborg och genom åren har det också varit palats, kunglig reträtt och fängelse.
Under eftermiddagen kommer vi att besöka Akropoilis, ett shoppingcenter i amerikansk stil, där du verkligen kan fynda det mesta innan vi beger oss mot vårt fartyg som ska ta oss åter till Sverige efter incheckning och middag.

Dag 5
Efter ankomsten till Karlshamn går vår resa hemåt med ett lunchstopp på vägen.

Pris

5475 kr / person

Resedatum

Avresa: 2022-05-30
Återkomst: 2022-06-03

Antal dagar: 5

Påstigningsorter

Lidköping Resecentrum 11:15
Skara Resecentrum 11:40
Skövde Resecentrum 12:10
Tidaholm-Acklingakorset 12:30
Mullsjö VIP 12:55
Jönköping M2 / Statoil 13:25

 

RESFAKTA 5-dag
Rederi    DFDS
Hotell     Panorama
 

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  Båtöverfart  t.o.r
*  4 x Del i 2-bädd
*  4 x Frukost
*  3 x Middag
*  Guidningar
*  Entréer
*  Lokalguide
*  Vår Reseguide
 


 

Utskriven 2022-07-04