Forellenresor logotype

Lübeck en klassiker i Juletid

När vi kommer till Lübeck möter oss stadsporten Holstentor, Rådhuset och Marienkirche. Lübeck kallas de sju tornens stad efter de fem kyrkor och två stadsportar vars torn höjer sig över stadsbilden.

Lübecks julmarknad är en av stadens höjdpunkter. Julmarknadstraditionen i Hansastaden har funnits sedan mitten av 1600-talet och lockar många. Den är uppdelad i olika marknadsplatser som är vackert utsmyckade och välordnade i fina miljöer. Tyskarna är skickliga på att skapa trivsam stämning.

Som på den traditionella marknaden som finns vid rådhustorget - Marktplatz i gamla stan, den bjuder på en mysig omgivning med många marknadsstånd och dekorationer runtikring torget. Här är det som om Lübeck bäddas in i juliga dofter av glühwein, kryddiga korvar och nyrostade kastanjer. Vid S:t Maria kyrka (Marienkirche) råder en historisk atmosfär, här är julmarknaden som resa tillbaka till medeltiden.

Måndag
Vi kör direkt söderut och är på eftermiddagen framme i den julpyntade gamla Hansastaden. Det kan bli en första tur på stan efter incheckning på hotellet som ligger bekvämt till direkt utanför stadsporten
Tisdag
Hela dagen kan du ägna dig åt julmarknaden och det stämningsfulla vimlet i city.  och drunknar i juldekorationerna vid de många marknadsstånden. Du kan gotta dig med en glühwein mit schuss och avnjuta en god middag på en traditionell tyskrestaurang eller ta en korv mitt i julklappsshoppingen.


Onsdag
Efter gott om tid i vår julstad återvänder vi efter frukost mot hemorten dit vi anländer i behaglig tid under kvällskvisten efter ett shoppingstopp vid en gränshandel.

Pris

3075 kr / person

Resedatum

Avresa: 2024-12-02
Återkomst: 2024-12-04

Antal dagar: 3

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:00
Tidaholm Acklingakorset 05:20
Mullsjö VIP 05:45
Jönköping M2 / Statoil 06:20
Skillingaryd Syd -Statoil 06:35
Ljungbystopp - Statoil 07:30

 

RESFAKTA 3-dag 
Hotell    B&B Lûbeck
                   

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  2 x Övernattning
*  2 x Frukostbuffé
*  Shoppingtransfer
 


 


 


Utskriven 2024-07-15