Forellenresor logotype

Bornholm - med stort utflyktsprogram

       Solskensön är som bäst på försommaren

Drygt en timme från den svenska kusten är klimatet bättre och maten godare. Solen lyser mer, härliga bad, kritvit sand, saltstänkta klippor, konst och kultur, ”tropiska” trädgårdar, antikviteter, museer, golf, en mängd aktivitets- och rekreationsmöjligheter. Som en extra bonus får du det berömda danska gemytet, skönt, enkelt och avslappat. Bornholm är full av kontraster. En liten ö i Östersjön på bara 588 km². Även om Bornholm är dansk, är det faktiskt närmare Sverige (37 km) och Tyskland (88 km) än Danmark (135 km). Naturen har en variation som inte finns någon annanstans i världen. Från höga bergarter till snövit sandstränder, där sanden är så fin att den på 1800-talet användes i timglas.  Vår resa ger dig en informativ och heltäckande bild av Bornholm från förr till nu

Lördag
Avresa från Skaraborg till Ystad med ett pausstopp under vägen söderut. Snabbfärjan tar bara 1 timma och 20 minuter till Rönne, Bornholms största stad. Efter ankomst till vårt boende får du tid på egen hand att bekantad dig med omgivningarna innan det under kvällen serveras middag. 
Observera:  Under vår vistelse här ingår dryck såsom vatten, öl & vin till middagarna för våra gäster.

Söndag - Måndag
Efter frukost reser vi ut på en heldagstur med lokal guide.
Vi kör till Nexø, över landet till Åkirkeby och vidare till Almindingen, den största skogen på Bornholm. Vi ser öns högsta klocktorn - Rytterknægten. Vidare från Almindingen på de små vägarna till Hasle, där vi besöker rökhuset, som fortsätter att röka sill som det har skett genom generationer och vidare till Hammershus. som togs tillbaka år 1250, troligen av ärkebiskopen i Lund. Vid den tiden fanns det en hård rivalitet mellan kung och kyrka - om öns kraft och inte minst skattebetalningar från Bornholm. Placeringen av slottet högt på klippan gjorde slottet omöjligt att konsumera. Endast möjligheten att ta slottet var att besegra det. Det kan ta upp till 16 månader. Förklaringen följer när guiden ger dig den spännande rapporten.
Nu går resan till fina Gudhjem. I trädgårdarna hittar du både valnöt, fikon och mulbärsträd som njuter av steniga grunder. Under vägen kommer man naturligtvis att kunna se en av dessa trädgårdar närmare. Väl framme bjuds stor klassisk läcker lunchbuffé på genuina Gudhjem Røgeri beläget nere vid hamnen. Du får också lite tid på egen hand här.
Nästa stopp ligger i Østerlars Rundkirke. (inträdesavgift ingår inte). Vi kör igenom
Rø Plantage innan vi besöker Kræmmerhuset, en gammal bondgård på Bornholm med keramik, blomsterband och hantverk. Trädgården är ett kapitel för sig själv med vackra blommor, be, flätverk och en liten sjö, som utgör en perfekt miljö för den kreativa familien. Videre till Ronne, där vi kör genom staden med berättelser längs vägen innan ankomst till sydkusten och vårt hotell.
Det blir utflykt på södra Bornholm med lokal guide.På vägen till Svaneke passeras Dueodde, Olene, Østermarie och Bølshavn. Staden har just röstats till Danmarks vackraste handelsstad. Idag finns det många små arbetsverkstäder med glas, keramik, målningar och textilier på hög konstnärsnivå. Centrum för många av dessa aktiviteter finns på Glastorvet, där glasstansen Pernille Bülow har sin verkstad. Staden är ett paradis om du har en "söt tand". Det är möjligt att följa isproduktionen på Svaneke Ice Cream, se arbetet i lakrits-verkstaden eller följ choklad och karamelltillverkningen i de små butikerna.  Vi besöker havtornsproducenten ”Höstet” där vi får rundvisning, information och produktavsmakning.

Tisdag
Kanske tar du ett morgondopp i utomhuspoolen  innan frukosten serveras. Vi tackar för oss, packar ihop och tar snabbfärjan 14.30 från Rönne tillbaka till Ystad för återresa mot Skaraborg dit vi beräknas anlända under kvällen efter ett Småländskt pausstopp.

Pris

5175 kr / person

Resedatum

Avresa: 2022-06-04
Återkomst: 2022-06-07

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Lidköping 04:30
Skara - Resecentrum 04:45
Skövde Resecentrum 05:15
Tidaholm-Acklingakorset 05:35
Mullsjö VIP 06:00
Jönköping M2 / Statoil 06:30
Skillingaryd Syd -Statoil 06:55
Värnamo-Bredasten Cirkel K 07:20
Ljungbystopp - Statoil 07:45


RESFAKTA 4-dag
Hotell  Abildgaard
Anm     Reservation för 
                omläggningar i
                programmet

 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* Snabbfärja t.o.r.
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukost
* 1 x Läcker Lunchbuffé
* 3 x Middag inkl.  drycker
* 2 x Utflyktsdagar
* 2 x Lokal guide
* Besök på "Höstet"
 


 


 

  


Utskriven 2022-07-04