Forellenresor logotype

Spreewald - upptäcktsresan

Området Spreewald är ett flod- och strandängslandskap i södra delen av Brandenburg och hör till Tysklands mest egenartade landskap. Ett stort antal rara djur- och växtarter har här sin hemvist. Området har mycket ringa fallhöjd, vilket har gjort att det uppstått många flodarmar som en gång utgjorde enda möjligheten att förflytta sig mellan olika platser. Dessa tillsammans med de många kanalerna, har en sammanlagd längd av 970 km. Nu är de ett intressant turistmål.  Spreewald är sedan länge bebodd av folkgruppen sorber som tillhör slaverna.  Regionen är känd för en del speciella maträtter som det typiska sättet att lägga in gurka och andra grönsaker

Detta tillsammans med polsk marknad och ölprovning i klosterbryggeriet  är något av vad du får uppleva under dessa dagar.

Dag 1  
Det bär söderut till Gedser där färjan väntar. Vi passerar öster om Berlin på väg mot Frankfurt an der Oder. Perfekt beläget i staden ligger vårt boende med middag och bekväm övernattning.

Dag 2
Vi besöker Lübbenau där pråmen är ett lika viktigt färdmedel som bilen i övriga Tyskland. Pråmar som stakas fram, tar oss ut i vattenlandskapet för naturupplevelser på nära håll.  Åter i Lübbenau får du en stund på egen hand i den rofyllda miljön med gott om kaféer och små butiker att botanisera i. På vägen tillbaka ser vi i den lilla staden Beskow bra exempel på en lyckad restaurering av en stad i forna Östtyskland. 

Dag 3
Idag korsas floden Oder till Polen och staden Slubice för besök på en typisk marknad. Utflykten går vidare till f.d. Vattenfalls gigantiska brunkolsverk där du får se något du inte trodde fanns. Innan vi besöker klosterbryggeriet i Neuzelle för visning och provsmakning ska vi visa dig en kyrka som slår det mesta.  Här kommer kameran väl till pass.

Dag 4  
Vägen hem går genom Mecklenburg -Vorpommern till färjan i Rostoc med möjlighet att shoppa eller kanske tillbringa lite tid på soldäck. Åter i Sverige fortsätter vi mot hemorten.

Pris

4795 kr / person

Resedatum

Avresa: 2022-05-26
Återkomst: 2022-05-29

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde - Resecentrum 04:15
Tidaholm Acklingakorset 04:35
Mullsjö VIP 05:00
Jönköping Eurostop Statoil 05:30
Skillingaryd Syd -Statoil 05:40
Ljungbystopp - Statoil 06:45
Hälsingborg Knutpunkten Hpl Jvg-gatan 08:45

 

RESFAKTA 4-dag
Hotell    City Park

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukostbuffé
* 3 x middag
* Kanalbåtstur
* Bryggeribesök
* Kyrkobesök
* Färje & vägskatter
* Reseledare

 


Utskriven 2022-07-04