Forellenresor logotype

Nord-Tyska Sparrisvägen

Torsdag   Ankomst till Hermannsburg
Vi reser via Fweemarn beltstill Hermannsburg, en gemytlig småstad belägen några mil norr om Celle och en av de orter som ingår i sparrisvägen. På vårt centrala hotell serveras vi efter incheckning  välkomst middag. 

Bildresultat för tyska sparrisvägen

Fredag    Besök på sparrisgård & sparrismuseet i Nienburg
Efter en god frukost lämnar vi vårt hotell och njuter av en dag i sparrisens tecken. Säsongen inleds i mitten av april och pågår till slutet av juni. Sparris, som ofta kallas ”det vita guldet”, är en av de mest populära primörerna och firas med bl.a. festivaler och marknader. Under förmiddagen besöker vi Spargelhof Heuer i Fuhrberg där vi får en visning av ägorna och får lära oss mer om odlingarna. Vi serveras även en gemensam lunch och det ges tid till att handla i gårdsbutiken.

Från Fuhrberg följer vi sparrisvägen västerut och passerar samhällen som Wedemark och Frielingen innan vi efter en dryg timmas färd når Nienburg, en förtjusande korsvirkesstad vid Weser. Vi besöker Nienburgs lilla sparrismuseum där vi får en guidad visning. Under eftermiddagen reser vi hemåt till Hermannsburg.

Lördag    Hansastaden Lüneburg & besök på saltmuseet
Under morgonen reser vi norrut till staden Lüneburg, som fått ge namn åt hedområdet Lüneburger Heide. Väl i Lüneburg gör vi en stadsvandring i de pittoreska och historiska kvarteren. Staden var en gång i tiden en rik hansastad och under perioder även ett eget furstendöme. Det var främst handel med salt som gjorde staden förmögen. Saltet utvanns i saliner i Lüneburgs omgivningar och exporterades till städer inom hansan. På eftermiddagen besöker vi stadens saltmuseum där vi får en guidad visning.

Söndag    Hemresa
Vi lämnar Hermannsburg och reser norrut. Ett stopp med gränshandel är inplanerat innan resan fortsätter vidare mot hemorten.


 

Pris

4925 kr / person

Resedatum

Avresa: 2022-05-12
Återkomst: 2022-05-15

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 06:00
Tidaholm-Acklingakorset 06:20
Mullsjö VIP 06:45
Jönköping M2 / Statoil 07:15
Skillingaryd Syd -Cirkel K 07:35
Värnamo-Bredasten Cirkel K 08:00
Ljungbystopp 08:35
Hälsingborg Knutpunkten Hpl Jvg-gatan 10:25

 

RESFAKTA
Hotell  BW Heidehof
 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukost
* 1 x Sparrislunch
* 3 x Middag
* Entréer
* Guidningar
* Reseledare
* Färjor & Vägskatter

Relaterad bild

Bildresultat för bw heidehof hermannsburg


Utskriven 2022-07-04