Forellenresor logotype

Strövtåg i Dalarna med bl.a. Rättvik & Tällberg

”Det är skimmer i molnen och glitter i sjön, det är ljus över stränder och näs och omkring står den härliga skogen grön bakom ängarnas gungande gräs.” Gustaf Frödings dikt Strövtåg i hembygden kan lätt föra tankarna till Dalarna.
Här finns en underbar natur som är fylld av vackra vandringsleder.

Rättvik ligger vackert vid Siljans östra strand och är en av Dalarnas mest kända idyller, ofta förknippad med bl.a. folkmusik och hemslöjd. Området är rikt på museer och sevärdheter varav flera finns i centrala Rättvik. En av dem är den 628 m långa Långbryggan som byggdes år 1895 för att ångbåten skulle kunna lägga till i staden. Norrut finns den världsberömda konsertarenan Dalhalla som lockar besökare från hela landet. Nusnäs och Mora är två utflyktsmål inom bekvämt avstånd från Rättvik.

På vår vistelse i Rättvik bor vi hos Elisabeth på Lerdalshöjden med god mat på bordet och strålande utsikt över Siljan.


Under två halvdagar gör vi treviga vandringar ca 5-8 km tillsammans med en kunnig vandringsledare och njuter av den vackra naturen i området runt Rättvik och Tällberg samtidigt som vår guide berättar om både natur, kultur och traditioner.

Dagarna ägnas dessutom åt utflykter där vi bl.a. besöker Axel Munthes vackra pärla Hildasholm, Karl Tövåsen - en levande fäbod , Jobs unika handtryckstillverkning i Leksand, Vasaloppsmuseet i Mora och likaså den typiska dalaorten Nusnäs, där vi lär oss om hantverket att tillverka dalahästar.

 

Pris

5975 kr / person

Resedatum

Avresa: 2022-06-16
Återkomst: 2022-06-19

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Lidköping - Resecentrum 06:10
Skara Resecentrum 06:30
Skövde Resecentrum 07:00
Mariestad Resecentrum 07:35
Hova - Ingo 07:55


RESFAKTA 5-dag
Hotell     BW Lerdalshöjden
 

Allt detta in går i priset:
* Bussresa
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukost
* 1 x Fäbodlunch
* 3 x Middag
* 2 x Halvdagsvandringar
* 5 x Utflykter/Besöksmål
* Samtliga entréer
* Lokalguidningar


Utskriven 2022-07-04